Nuoret kartingin SM-menestyjät Formula Renault -testissä

6.10.2016 / 09:21
Kartingissa menestyneet Roope Ropanen (vas.), William Alatalo ja Kaisa Eiristö olivat lähes yhtä hymyä Formula Renault -testipäivän jälkeen.

[ A- ] / [ A+ ]

Ennen kartingin kauden päätöskilpailua Kart in Club ilmoitti antavansa kartingin SM-sarjan neljälle kuljettajalle palkinnoksi kaudesta testit Formula Renault 1.6 ja Renault Clio RS04 autoilla. Kuljettajat testiin valittiin poikkeuksellisesti muilla kriteereillä kuin menestyksen perusteella.

– Kutsuimme testiin kaikkiaan neljä kuljettajaa, jotka valitsimme kauden aikana. Valinta kriteereihin kuului mm. auton käsittelytaito, oman persoonan näyttäminen, sosiaalisen median käyttö ja myös menestyminen omalla pienellä osalla. Testiin kutsuttiin OKJ-luokan Suomen mestari William Alatalo sekä Roope Ropanen ja Jesse Salmenautio samasta luokasta. Kaisa Eiristön otteet KZ-luokassa toivat kutsun myös Alastarolle, kertoo Sami Lappalainen, joka vastaa tällä hetkellä Kart in Clubin Racing Teamin toiminnasta.

Aivan kaikkia lupauksia ei kuitenkaan pystytty lunastamaan, sillä teamin Renault Clio RS04 vaurioitui niin pahasti edellisen viikonlopun STCC-sarjan mitalitaistelussa, ettei autoa saatu ajokuntoon testipäivään.

– Erittäin ikävä asia ettemme saaneet kaikkia oikeita osia Ruotsista autoon ajallaan. Osat tulivat, mutta ne olivat auton toiselle puolelle, mutta menemme vielä testaaman syksyllä ja kuljettajilla on silloin mahdollisuus tulla testaamaan touring-autoa, kertoo Lappalainen

Testit kuljettajien suhteen sujuivat hienossa syyspäivässä hyvin. Paikalle pääsi kolme kuljettajaa, ja päivän aikana testikilometrejä kertyi vajaat 500 kaikille kolmelle kuljettajalle.

– Kokemus oli kaikille kolmelle kuljettajalle uusi, ja oli jälleen kerran hienoa nähde se positiivisesti jännittynyt ilmapiiri mikä oli ilmassa, kun nuoret kilpa-autoilijat pääsevät kokeilemaan jotain uutta. Tämä oli jokaiselle ensimmäinen kerta kun he istuivat formulan penkkiin Alastarolla. Pari kertaa käytiin hiekan puolla, mutta kokonaisuudessa päivästä jäi positiivinen kuva, niin kuljettajille kuin minulle, lopetti Lappalainen.

Lähde: Kart In Clubin tiedote


Facebook kommentit