Nuottiauto hajosi, bensa loppui, tekniikkamurheita, kaato – Koski-Lammella värikäs Vaakuna Ralli

12.2.2020 / 17:59
Heikki Koski-Lammi taisteli tiukasti luokkavoitosta Mikkelin SM-rallissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Koski-Lammi ilmoitti alkuvuodesta, että osallistuu tänä vuonna rallin SM-sarjan sijaan F-Rallisarjaan. Uuden Printsport Junior Cupin innoittamana Koski-Lammi kuitenkin pisti suunnitelmat vielä kerran uusiksi, sarjaksi kauden 2020 osalta valikoitui SM-sarja ja kilpailukausi sarjapisteiden osalta käynnistyi viime viikonloppuna Mikkelistä.

Viime vuonna todellisen läpimurtonsa rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa tehnyt Heikki Koski-Lammi ilmoitti kauden 2020 alla, että ajaa tänä vuonna F-Rallisarjaa. Syy yllättävään päätökseen oli se, että AKK:n järjestämän Flying Finn Future Star -kilpailun säännöt muuttuivat niin, että voittaakseen tarjolla olevan JWRC-paikan kaudelle 2021 pitäisi kilpailla Ford Fiestalla.

Koska Koski-Lammi starttasi kauteen Citroenilla, ei kyseiseen kilpailuun osallistuminen tullut kyseeseen. Tunturirallin jälkeen Eero Räikkösen johtama Printsport Racing -tiimi ilmoitti kuitenkin tuoneensa SM-sarjaan uuden Junior Cupin, mihin mukaan pääsi kaikki ne kuljettajat SM3-luokasta, jotka eivät JWRC-paikkaa pystyneet “väärän automerkin” takia tavoittelemaan. Printsport Junior Cupin palkinto, mahdollisuus päästä ajamaan R5-autoa, houkutti Koski-Lammea, joka muutti suunnitelmiaan vielä kerran.

– Cup tarjoaa houkuttelevan palkinnon ja tällaista tilaisuutta on odotettu. Nyt pitää satsata tähän. Pitää ajaa järki päässä ja muistaa, että ei ole pakko voittaa, kunhan muut cupin kilpailijat ovat takana, Koski-Lammi ennakoi tiedotteessaan Mikkelin SM-rallin alla.

Koski-Lammen matka kilpailupaikalle Mikkeliin käynnistyi torstai-iltana, mutta kesken matkanteon auto hajosi. Se saatiin korjattua ja näin ollen torstain ja perjantain välinen yö meni Mikkelissä yöpyessä suunnitelmien mukaisesti. Kun perjantaina nuotitusjakso oli puolivälin krouvissa, hajosi auto jälleen, eikä siitä enää ollut kilpailijaparia kuljettamaan nuotinteossa.

Koski-Lammi ja kartanlukija Kari Kallio pääsivät kilpakumppaneiden kyydillä pois erikoiskokeelta ja siinä matkan aikana oli takapenkillä istuessa oivaa aikaa tarkistaa jo tehtyjä nuotteja. Päivä jatkui laina-autolla, josta kuitenkin matkalla huoltoasemalle loppui polttoaine. Taas tarvittiin apua, joka tällä kertaa löytyi paikallisesta autoilijasta, joka kuljetti Koski-Lammen ja Kallion huoltoasemalle.

“Ratti vinossa, jarrut häviää…”

Pitkän nuottipäivän jälkeen Vaakuna Ralli käynnistyi perinteiseen tapaan perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Koski-Lammen ja Kallion odotellessa aikatarkastusaseman jonossa vuoroaan pätkälle, oli Citroenissa käyntihäiriöitä. Matkaan kuitenkin päästiin ja Koski-Lammi taituroi SM3-luokassa toiseksi nopeimman ajan, häviten pohja-ajan tehneelle Henri Hokkalalle reilun sekunnin.

Lauantai-aamun avauserikoiskokeella Koski-Lammi ajoi myös toiseksi nopeimman ajan, vaikka risteyksessä tuli osuma kiveen, jonka seurauksena hammastangon toinen pultti irtosi ja kaiken lisäksi takapuskuri jäi matkalle. Hurja vauhti sai jatkoa myös seuraavalla erikoiskokeella, missä syntyi pohja-aika ja sen myötä Koski-Lammi ja Kallio nousivat luokkajohtoon 4,4 sekunnin marginaalilla.

– Ratti vinossa, auto on vaikea ohjattava ja jarrut häviää, sai Koski-Lammen tiimin huolto Mikkelin Kampuksella viestiä autokunnan numero 35 lähestyessä ensimmäistä huoltotaukoa.

Huolto teki puolen tunnin aikana parhaan mahdollisensa, mutta ohjausvikaa ei saatu korjatuksi. Tästä huolimatta Koski-Lammi ajoi kahdelle seuraavalle erikoiskokeelle pohja-ajan, sekä kolmanneksi nopeimman ajan ja kun rallikaravaani hyökkäsi toiselle huoltotauolle, oli Koski-Lammen johtomarginaali nyt 1,1 sekuntia. Tällä kertaa huollon tehtäviin kuuluivat muun muassa kaasuläpän vaihto, sekä ratin oikaisu.

Kuudennella erikoiskokeella Lauri Joona nappasi johtopaikan haltuunsa ja Koski-Lammi putosi toiseksi. Kaksikon välinen aikaero tässä kohtaa oli 2,9 sekuntia. Seitsemännellä erikoiskokeella ero kasvoi 6,1 sekuntiin ja kolmannella, sekä samalla myös kilpailun viimeisellä huoltotauolla Koski-Lammi ilmoitti taktiikakseen kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle “ajella siististi, reuhaamatta”. Huollossa jarrut ilmattiin, ohjausta korjattiin jälleen, sekä säädettiin auton peräpäätä alemmaksi.

 

Koski-Lammi Motorsport -tiimillä oli värikäs ja tapahtumarikas kilpailumatka Mikkeliin (Kuva: Jari Hotti).

 

“Oli kyllä melkoinen kilpailu”

Kahdeksannella erikoiskokeella Koski-Lammi taituroi pohja-ajan ja ero kärjessä olleeseen Joonaan nähden ennen viimeistä erikoiskoetta oli 3,7 sekuntia. Viimeisellä erikoiskokeella Joona ajoi pohja-ajan, kun taas Koski-Lammen Citroen jäi tien sivuun (kaato videolla alapuolella kohdasta 3.32 eteenpäin) ja edessä oli keskeytys. Noin erikoiskokeen puolivälissä risteyksen sisämutkassa oli kivi, josta auto pomppasi kävelyvauhdista katolleen ja keskelle tietä. Rytäkässä autosta hajosivat vetoakseli, sekä raidetanko.

– Oli kyllä melkoinen kilpailu! Harmittaa, kun keskeytys on tällainen mitätön ”tökkö”, kun muutenkin oli haastava päivä. Nuotituksessa ei huomattu sisäkiveä ja siitä sitten pompsahdettiin katolleen keskelle tietä. Eturipustus rikkoutui sen verran, ettei päästy enää jatkamaan. Joensuusta lähdetään ehdottomasti hakemaan voittoa ja oli hieno huomata, että vauhti on edelleen kohdillaan, Koski-Lammi kommentoi kilpailun jälkeen.

Ja siinä kun lauantai-iltana pettymys oli suurimmillaan, niin “kirsikaksi kakun päälle” tiimin toisesta huoltoautosta petti vielä laturi. Uutta laturia jouduttiinkin sitten odottamaan aina iltakymmeneen asti, ennen kuin kotimatka Etelä-Pohjanmaalle pääsi alkamaan. Koski-Lammelle hieman balsamia haavoihin toi uuden Printsport Junior Cupin myöntämä Respect-palkinto kilpailun jälkeen.

– Heikki sai X-Visionin led-lisävalot kaadossa rikkoutuneiden tilalle, ettei Joensuussa tarvitse ajaa otsalampun valossa, sarjan tiedotteessa “leukailtiin”.

Heikin veli Juho Koski-Lammi avasi Mikkelissä pistetilinsä kuluvan kauden osalta. Rovaniemellä ajettu kauden avaus toi keskeytyksen, mutta Mikkelissä sijoitus SM3-luokassa oli yhdeksäs. Parhaimmillaan Juho Koski-Lammi oli kilpailussa neljäntenä, viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen, mutta ulosajo pudotti sijoitusta neljä pykälää alaspäin.

– Auto hyppäsi nypyltä enemmän kuin ajattelin ja tie loppui kesken. Riskitöntä ajoa pyrittiin ajamaan viikonlopun ajan ja koitetaan parantaa edelleen ajoa Joensuussa, Juho Koski-Lammi kommentoi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Itärallin merkeissä Joensuussa 29. helmikuuta. Samalla päättyy myös SM-sarjan talvikausi.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Heikki Koski-Lammi


Facebook kommentit