Nuottivirhe suisti Kasin hankeen Vaakuna Rallin viimeisellä kilometrillä

1.3.2016 / 00:00
Jukka Kasin ja Henri Anian nousujohteinen vauhti Mikkelin SM-rallissa hyytyi hankeen rallin viimeisen kilometrin auetessa. (Kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Jukka Kasin ja Henri Anian kauden toinen SM-ralli, Mikkelin Vaakuna Ralli, kulki värikkäiden vaiheiden jälkeen lähes ruutulipulle saakka. Rallissa kurvailtiin erikoiskokeita yhteensä 113 kilometriä. Rally Team Kasingin miehistö selvitti kunniakkaasti 112 kilometriä. Kisan viimeinen kilometri oli liikaa. Kisapirssi, Ford Fiesta S2000 loikkasi nuottivirheen seurauksena kauaksi hankeen. Täydet pikataivalkilometrit jäivät alle yhden prosentin päähän.

Vaakuna Ralli käynnistyi perjantaina kahdella erikoiskokeella. Jukka ja Henri lähtivät toiseen kisapäivään SM1- luokan kahdeksannelta sijalta. Kuudenteen sijaan oli matkaa vain pari sekuntia. Varsinainen kilvanajo vetäistiin lauantaina kuudella kiirustaipaleella, joille kertyi mittaa lähes 100 kilometriä.

– Heti lauantain ensimmäisellä pätkällä meillä oli ongelmia. Rengas ei pitänyt ja suistuimme reippaasta vauhdista perä edellä hankeen. Aikaa kului reilut 40 sekuntia, ennen kuin olimme takaisin tiellä ja menossa keula oikeaan suuntaan. Myös ykkösvaihde hukkui tuon pätkän aikana. Lopuilla päivän pätkillä oli pärjättävä ilman ykkösvaihdetta, selvitti Jukka lauantain avausta.

Seuraavilla pätkillä Jukka nosti vauhtia ja luokkasijoitus nousi takaisin kymmenen nopeimman joukkoon. Kuudennella erikoiskokeella tyhjenevä takarengas verotti vauhtia, mutta sijoitus kesti luokan yhdeksännellä sijalla. Seitsemännellä pätkällä Jukka täräytti viidenneksi nopeimman ajan. Luokkasijoitus kohentui seitsemänneksi. Hyvä vire jatkui myös viimeisellä erikoiskokeella aina ulosajoon saakka.

– Paikka oli neljä mutkaa ennen erikoiskokeen loppua. Meillä oli nuoteissa nyppy ja tulimme siihen täysillä kuutosvaihde pesässä. Nypyllä paikka muuttui hyppyriksi ja loikkasimme pitkälle niin, että auton tulessa maahan olimme menossa kovaa vauhtia ulos tieltä.  Umpihangessa matka jatkui vielä kymmeniä metrejä. Onnea oli matkassa reilusti. Auto pysyi pyörillään, eikä osunut mihinkään esteeseen. Mentiin kuin pulkka hangella. ”Henkalla” oli nuottivihkosta viimeinen sivu kääntymässä, kun kömmimme ulos autosta, kirkasti Jukka ulosajon vaiheita.

– Pätkä oli siihen saakka tullut hienosti ja hyvin olisi tuo ulosajon paikkakin mennyt, ellei meillä ollut siihen kohtaan ihan selvä nuottivirhe. Ei hypystä olisi selvinnyt tietä pitkin vaikka vauhtia olisi ollut kolme- tai neljäkymmentä vähemmän. Nuottivirhe on tietenkin oma vika. Näin sitä vain oppii koko ajan jotakin uutta. Jatkossa pitää nuottien kanssa olla vieläkin tarkempi. Omista virheistä pitää ottaa opiksi.

Ulosajohetkellä Jukan ja Henrin sijoitus oli kuudes SM1 -luokassa. Saamatta jääneet SM-pisteet tietenkin harmittivat. Muuten viikonlopun saldo oli plussan puolella.

– Ennen rallia ajetuissa testeissä mukana olleen Esapekka Lapin neuvot osuivat kohdalleen. Vauhdin nosto sujui kisassa hyvin. Pystyimme Mikkelissä parhaaseen suoritukseemme Fiestalla. Jatketaan samalla kaavalla parin viikon päästä Nilsiän SM-rallissa.

Teksti: JiiVee Korpela


Facebook kommentit