NWT: Rallicrossin MM-sarjalle löydetty uusi promoottori, EM-sarjaan muutoksia

29.1.2021 / 15:22
Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Riiassa, Latviassa syyskuussa 2020 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsalaisen Nya Wermlands Tidningen -lehden mukaan kansainvälinen autoliitto FIA on löytänyt rallicrossin MM-sarjalle uuden promoottorin.

Ruotsalaisen Nya Wermlands Tidningen -lehden torstaina julkaisemat tiedot pohjautuvat Höljesin MM-osakilpailun General Managerin, Morgan Östlundin, antamaan haastatteluun. Östlundin mukaan rallicrossin MM-sarja on saanut uuden promoottorin, sopimus on tehty, mutta promoottorin nimi sen sijaan säilyy vielä salaisuutena.

– Olen tavannut FIA:n edustajan ja vanhan promoottorin (IMG) edustajan, jotka ilmoittivat, että päätös on tehty, mutta sitä ei ole vielä hyväksytty. Voin vain sanoa, että FIA on tyytyväinen sopimukseen ja että kyseessä on hyvä ratkaisu, Östlund taustoittaa NWT:n haastattelussa.

Vuonna 2014 käynnistyneen rallicrossin MM-sarjan promoottorina toimi aiemmin IMG, jolla oli sopimus sarjan promoottorin tehtävistä FIA:n kanssa aina vuoteen 2033 asti, mutta IMG ilmoitti viime vuonna, että se ei jatka enää tehtävässään kilpailukauden 2020 jälkeen. Ruotsin Höljesillä oli sopimus MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä vuoteen 2023 asti, mutta Östlundin mukaan promoottorivaihdos tietää uusia neuvotteluja.

Uuden promoottorin on tarkoitus ottaa hoitaakseen rallicrossin MM-sarjan kilpailutapahtumat, mukaan lukien RX1-luokka (aiemmin Supercar), sekä RX2e-luokka (aiemmin RX2 ja Supercar Lites), joka tulee olemaan historian ensimmäinen FIA:n alainen virallinen sähköautoluokka rallicrossissa. Ensi vuonna MM-sarjassa on tarkoitus siirtyä myös RX1-luokassa sähköautoihin.

Aiempina vuosina EM-sarjaa on ajettu MM-sarjan yhteydessä samoilla radoilla ja samoina viikonloppuina kahdessa eri luokassa, RX1- (Supercar) ja RX3-luokassa (Super1600). Kuluvan kuun 15. päivä FIA kuitenkin ilmoitti käynnistäneensä haun, jossa etsitään EM-sarjalle omaa promoottoria. FIA:n tiedotteen mukaan EM-sarjalle etsittävä promoottori ottaisi EM-sarjan haltuunsa ainakin vuosiksi 2022-2025, eli EM-sarjaa tullaan ajamaan ainakin tämä vuosi vielä MM-sarjan rinnalla.

Joulukuussa julkistetun kilpailukalenterin mukaan Suomessa ja Kouvolassa olisi tarkoitus ajaa MM-sarjan osakilpailu kesäkuussa, mutta lopullisesti asia varmistunee vasta sen jälkeen, kun MM-sarjan uusi promoottori on esitelty ja uusi promoottori on päässyt sopimukseen kaikkien kilpailujärjestäjien kanssa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Nya Wermlands Tidningen -lehti

 

 

Rallicrossin MM-sarja saapuu Kouvolaan myös ensi kesänä


Facebook kommentit