Nyt oli taistelu vailla vertaa – Kalle Rovanperä jäi 0,74 sekunnin erolla kakkoseksi

20.5.2017 / 18:30
Kalle Rovanperä joutui hidastamaan lauantain toisella erikoiskokeella, kun edellä mennyt oli ajanut tieltä. Voitto saattoi mennä siinä pakollisessa hidastelussa. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä ja Nikolai Gryazin kävivät huimaa sekuntitaistelua Latviassa ajettavan Talsi-rallin voitosta. Gryazin otti lopulta ykkössijan huimaakin huimemmassa sekuntitaistelussa, tai oikeammin sekunnin murto-osien taistelussa.

Kaksikko ajoi vuoronperään pohja-aikoja. Rovanperä nousi kisan johtoon neljännellä erikoiskokeella. Suurimmillaan ero oli 10,69 sekunnissa. Gryazin kuitenkin iski takaisin, ja kun kaksi lyhyettä yleisöerikoiskoetta oli enää jäljellä, oli Rovanperän johto huvennut 0,03 sekuntiin.

Suomalaislupaus piti kuitenkin asemansa vielä viimeistä edelliselläkin erikoiskokeella. Mutta Gryazin teki kovan pohja-ajan viimeiselle erikoiskokeelle, ja löi suomalaisen. Hän ajoi rallin voittoon vaivaisella 0,74 sekunnin erolla. Kaksikko käytti kuitenkin 12 erikoiskokeen kilpailuun yli tunnin, joten ero tuntuu lähinnä koomiselta.

Gryazin kärsi myös 10 sekunnin aikasakon, joten se huomioiden hän oli siis “selvästi” suomalaista nopeampi.

Aiheesta lisää ja Rovanperän kommentit hetken kuluttua.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit