MOTORSPORT

Nyt on huikea rallivideo! Kehuttu Itärallin erikoiskoe Gryazinin kyydissä

Lauantaina Joensuussa ajetun Itärallin ehdottomasti eniten kehuja kerännyt erikoiskoe oli neljäs erikoiskoe, reilut 36 kilometriä pitkä Oskola. Yleiskilpailussa kolmanneksi ajaneen Nikolay Gryazinin SRT-tiimi julkaisi sunnuntaina huikean videon, missä päästään nuoren venäläiskuljettajan kyytiin tälle vauhdikkaalle erikoiskokeelle.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden päättänyt osakilpailu ajettiin lauantaina Joensuun ympäristössä. Kilpailun neljäs erikoiskoe ajettiin heti huoltotauon jälkeen ja Oskolan nimeä kantava reilut 36 kilometriä pitkä “vuoristorata” oli samalla kilpailun pisin erikoiskoe. Jo ennen kilpailua monet kuljettajat hehkuttivat reitin nuotitusvaiheen jälkeen, että Oskola tulee olemaan tämänvuotisen Itärallin helmi, eikä ajosuoritusten jälkeen mielipiteet juurikaan olleet muuttuneet.

– Tämä erikoiskoe on sinfoniaa! Kaunis, upea, elegantti ja nopea, Itärallissa nolla-autoa ajanut rallin vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen hehkutti tuttuun runolliseen tyyliinsä Ralliradion haastattelussa erikoiskokeen maalissa.

– Pätkä on sairaan makea ja ajokin tuntui menevän ihan hyvin, Oskolaan nopeimman ajan ajanut ja Itärallin yleiskilpailun voittanut Eerik Pietarinen puolestaan innostui.

– Luulen, että kartanlukijani pelkäsi tällä erikoiskokeella, joka oli nopea ja hauska ajettava, ruotsalaiskuljettaja Mattias Jirvelius naurahti.

Kolmanneksi nopeimman ajan tehnyt ja samalle sijalle myös kilpailun kokonaistuloksissa sijoittuneen venäläiskuljettajan Nikolay Gryazinin SRT-tiimi julkaisi sunnuntaina videon, mistä ei todellakaan vauhtia puutu. Hienoa ajokuvaa täydentävät lisäksi useat yksityiskohdat, kuten muun muassa nopeusmittarin lisäksi katsoja voi seurata kuljettajan sykelukemaa ajon aikana.

– Erikoiskoe oli erittäin vaikea. Hypättiin kerran todella rajusti ja siinä ikkuna meni rikki, Gryazin kommentoi Oskolan erikoiskokeen jälkeen.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: SportsRacingTech (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com