Nyt se on varmaa: Volkswagenin uutta Polo WRC:tä ei nähdä MM-sarjassa tänä vuonna

8.2.2017 / 08:21
Näitä Polo WRC 2017 -autoja ei nähdä MM-sarjassa tänä vuonna (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Samalla kun rallin MM-sarjassa valmistaudutaan kovaa vauhtia jo kauden toiseen, Ruotsissa tulevana viikonloppuna ajettavaan osakilpailuun, niin yksi pitkään jatkunut “köydenveto” saatiin päätökseen tiistaina. Brittiläisen Autosport-lehden tietojen mukaan kansainvälinen autourheiluliitto FIA ei hyväksy Volkswagenin uusia Polo WRC -autoja rallin MM-sarjaan tänä vuonna.

Vuosina 2013-2016 rallin MM-sarjaa dominoinut Volkswagen Motorsport vetäytyi sarjasta kauden 2016 jälkeen. Sen viime vuonna testaamia vuoden 2017 säännösten mukaisia Polo WRC -ralliautoja on kuitenkin yritetty saada mukaan tämän vuoden MM-sarjaan yksityistiimin / -tiimien kautta. Ongelmaksi nousi kuitenkin se, että uutta autoa ei luokiteltu määräaikaan 1.1.2017 mennessä.

Volkswagen Motorsport haki tähän poikkeuslupaa, joka olisi sallinut uuden auton luokituksen suoritettavaksi määräajan jälkeen ja näin se olisi pystynyt tarjoamaan kalustoaan mukaan rallin MM-sarjaan yksityistiimin ajatettavaksi. Tammikuussa Monacossa rallin MM-sarjan nykyiset tehdastiimit Citroen, Toyota, Hyundai, sekä Fordin rallitoimintaa pyörittävä yksityinen brittitalli M-Sport kävivät FIA:n koolle kutsumassa kokouksessa keskustelua aiheesta.

Autosportin saamien tietojen mukaan FIA teki tiistaina lopullisen päätöksen, että koska Volkswagenin uuden WRC-auton luokitusta ei tehty ajoissa, niin sillä ei ole osallistumisoikeutta rallin MM-sarjaan tänä vuonna.

– Nyt se on selvää, että nykyisten sääntöjen mukaan se ei ole mahdollista. Hyväksymme täysin tämän tilanteen, mutta samaan aikaan olemme pahoillamme niiden asiakkaidemme puolesta, jotka osoittivat kiinnostusta tätä projektia kohtaan, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets kommentoi Autosportin haastattelussa.

Kuljettajapuolella nyt tehty päätös vaikuttaa eniten norjalaiseen Andreas Mikkelseniin, joka on koko alkuvuoden ajan odottanut sitä, että pääsisi vielä tänä vuonna uuden Polo WRC:n rattiin MM-sarjan osakilpailussa. Mikkelsen ajoi Monte Carlon MM-rallissa WRC2-luokan voittoon Skodalla. Nyt Mikkelsenin toiveet MM-sarjassa kilpailemisen suhteen tänä vuonna ovat siinä, että joku yksityistiimi alkaisi ajattamaan Volkswagenin vanhempia WRC-autoja. Craig Breen ajoi Monte Carlossa Citroenin vanhemmalla WRC-autolla viidenneksi.

Lue myös! Autosport: Volkswagen sittenkin vielä mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2017? (12.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autosport


Facebook kommentit