Ogier ei mieti maailmanmestaruuden varmistamista – “Ykköstavoitteeni on voittaa kotirallini”

30.9.2016 / 07:52
Saksassa voittoa juhlineelle Ogierille ykkössija oli kauden kolmas (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 10. osakilpailu ajetaan viikonloppuna Korsikan saarella, Ranskassa. Ehdottomana ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee edellisessä osakilpailussa Saksassa paluun voittojen tielle tehnyt MM-pistejohtaja Sebastien Ogier, jonka ykkössija elokuussa Volkswagenin kotirallissa päätti ranskalaisen kolminkertaisen maailmanmestarin kuuden osakilpailun voitottoman putken.

Kun rallin MM-sarjasta on ajamatta kuluvan kauden osalta neljä osakilpailua, on Sebastien Ogierin pistejohto sarjassa toisena olevaan Andreas Mikkelseniin nähden jo 59 pistettä. Mikkelsenin lisäksi maailmanmestaruuteen teoreettiset mahdollisuudet ovat myös Hayden Paddonilla, Thierry Neuvillella, Jari-Matti Latvalalla, Dani Sordolla, sekä Mads Östbergilla, mutta kenen tahansa näistä viidestä kuljettajasta nousu loppukauden kisoissa Ogierin ohi pisteissä vaatisi jo todellisen ihmeen.

Koska mestaruuden varmistuminen viikonloppuna Korsikan osakilpailussa ei ole Ogierilla vielä pelkästään omissa käsissään, on Volkswagenin ykköskuljettajan suunnitelma kotiralliinsa varsin yksinkertainen.

– Minun ykköstavoitteeni on voittaa kotirallini. Tottakai pidän silmällä myös tilannetta mestaruustaistelun suhteen ja tiedän, että minulla on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo täällä. Mutta se mahdollisuus on vain teoreettinen, sillä kaikkien kilpakumppaneitteni pitäisi kärsiä epäonnea, että mestaruus varmistuisi, Ogier kommentoi Volkswagenin tiedotteessa.

Ogier voitti Alsacessa ajetun Ranskan MM-rallin vuosina 2011 (Citroen) ja 2013 (Volkswagen), mutta legendaarisen Korsikan voitto ranskalaiselta vielä ura-CV:stä puuttuu. Ja tämä jos mikä motivoi varmasti entisestään käytännössä kaiken mahdollisen rallista jo voittanutta Ogieria viikonlopun kilpailussa.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Sebastien Ogier oli nopein torstaina ajetulla Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

“Fyysisesti erittäin raskasta”

Korsika teki paluun rallin MM-sarjaan viime vuonna seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hurjissa olosuhteissa ajettu ralli päättyi Ogierin osalta pettymykseen, kun jo toisella erikoiskokeella tullut rengasrikko pilasi kisan ja lopputuloksissa sijoitus oli vasta 15. Nyt sääennuste lupaa viikonlopulle hyvää rallisäätä ja torstaina ajetulla testierikoiskokeella Ogier oli nopein. Kuninkaan valtakunnassa kaikki siis hyvin, ainakin vielä tässä vaiheessa.

– Olosuhteet ovat tänä vuonna täydelliset. “Shakedown” meni hyvin ja löysimme oikeat säädöt kisaan, 0,8 sekuntia Latvalaa nopeamman ajan ajanut Ogier hehkutti.

Ralli Korsikan saarella käynnistyy perjantai-aamuna kello 9.58 Suomen aikaa. Avauspäivänä ohjelmassa on ainoastaan neljä erikoiskoetta, mutta pituutta niille kertyy yhteensä hurjat 158 kilometriä. Jo avauserikoiskokeella on mittaa lähes 50 kilometriä ja se ajetaan kaiken lisäksi päivän aikana vielä kahteen kertaan.

– Heti perjantai-aamun ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien pitää olla hereillä. Nuo 50-kilometriset erikoiskokeet vaativat äärimmäistä keskittymistä kuljettajalta ja kartturilta. Ja se on myös fyysisesti erittäin raskasta. Siinä missä muissa ralleissa pitkillä erikoiskokeilla on pidempiä suoria, niin täällä niitä ei ole, Ogier kuvailee.

Pidemmillä suorilla luonnollisesti kuljettaja saa edes hetken aikaa hengähtää, mutta Korsikalla tälläistä mahdollisuutta ei ole, satojen ja taas satojen mutkien syheröissä työtä kabiinissa kun riittää jokaiselle metrille, aina lähtöviivalta maaliin asti.

– On tärkeää, että nuotit ovat kunnossa ja hyvä ajorytmi löytyy heti startista, Ogier muistuttaa.

UrheiluUutiset.com seuraa Korsikan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

MM-pistetilanne 9/13 osakilpailun jälkeen

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 169
2) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) 110
3) Hayden Paddon (Hyundai) 94
4) Thierry Neuville (Hyundai) 94
5) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 89
6) Dani Sordo (Hyundai) 86
7) Mads Östberg (Ford) 78
8) Ott Tänak (Ford) 52
9) Kris Meeke (Citroen) 51
10) Craig Breen (Citroen) 25

Korsikan jälkeen ajetaan vielä Espanjassa, Walesissa ja Australiassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit