Ogier ja Latvala tekemässä rajua ennätystä

20.4.2016 / 10:37
Sebastien Ogieria ja Jari-Matti Latvalaa naurattaa, kun VW kulkee voitosta voittoon kalenterin ympäri. (kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala ovat nostamassa Volkswagen-tallia jälleen uuteen ennätykseen. Saksalainen autonvalmistaja on voittamassa nyt vuoden ajan jokaista MM-rallia.

Putken ensimmäinen ykkössija tuli vuosi sitten Portugalissa. Vuosiympyrä sulkeutuu, jos Argentiinastakin tulee ykkössija. Se olisi 13. voitto peräjälkeen. Ja jos Ogier tai Latvala eivät siihen pysty, on merkillä ässänä hihassa vielä Andreas Mikkelsen.

Aiempikin voittoennätys on Volkswagenilla. 12 voittoa tuli putkeen myös kausilla 2013-2014. Citroen on kyennyt aikanaan kahdeksaan peräkkäiseen voittoon.

– Kun tällaiseen saavutukseen on mahdollisuus, ja saada kirsikka kakun päälle, niin olet erityisen motivoitunut. Maailman ympäri ilman yhtäkään tappiota. Yksikään autonvalmistaja ei ole siihen aiemmin rallin MM-sarjassa pystynyt. Otamme kuitenkin rauhallisesti tämän asian kanssa, ja valmistaudumme erittäin huolellisesti, kuten aina, sanoo tallipäällikkö Jost Capito.

Viime vuonna Argentiinassa voitti Citroen, kun Kris Meeke ajoi ykköseksi. Sen jälkeen Ogier on voittanut Volkswagenille seitsemän, Latvala neljä ja Mikkelsen yhden osakilpailun.

Kilpailu Argentiinassa alkaa suomen aikaa perjantain vastaisena yönä.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

 

 


Facebook kommentit