Ogier ja Latvala yhteiskuvassa poliisien kanssa – Mestarilta selvitys tapahtuneesta

25.4.2021 / 21:11
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia, MM-sarjan pistejohtajat (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kroatian MM-rallin päätöspäivän eniten keskustelua herättänyt tilanne koettiin erikoiskokeiden ulkopuolella.

On selvää, että koska rallissa kilpa-autot liikkuvat siirtymäosuuksilla siviililiikenteessä muiden teiden käyttäjien joukossa, mahdollisuus liikenneonnettomuuksiin kesken kilpailun on aina olemassa. Sellainen koettiin tänään Kroatian MM-rallissa, kun hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier kolaroi aamulla kroatialaisen mieskuljettajan kanssa, ranskalaisen oltua matkalla viimeisen ajopäivän ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Kroatialaismiehen ohjastama auto osui varsin kovassa vauhdissa Ogierin Toyotan oikeaan kylkeen, mutta Ogier pääsi jatkamaan kilpailua ja ajoi lopulta voittoon, oltuaan tallikaveri Elfyn Evansia 0,6 sekuntia nopeampi. Lähes poikkeuksetta, aina kun näissä ympyröissä jotain tapahtuu, niin paikalla on myös kameroita. Niin myös tällä kertaa ja kolarin lisäksi maailmalle levisi nopeasti videokuvaa tilanteesta, missä Ogier poistuu kolaripaikalta yhden poliisin estelyistä huolimatta.

Ogier julkaisi selvityksen tapahtuneesta Twitter-tilillään sunnuntai-iltana. Selvityksen yhteyteen Ogier liitti kuvan, missä hän yhdessä Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan kanssa poseeraa yhteiskuvassa kroatialaisten poliisiviranomaisten kanssa.

– Haluan pyytää anteeksi ja selventää mitä aamulla tapahtui. Toisin kuin jotkut kuvamateriaalit väittävät, niin me pysähdyimme selvittämään liikenneonnettomuuttamme poliisin kanssa. Ensimmäisenä varmistimme, että toisen auton kuljettaja ei loukkaantunut, sekä kerroimme poliisille mitä oli tapahtunut ja esitimme heille vaaditut dokumentit, Ogier kirjoitti Twitterissä.

Videokuvan perusteella Ogierin poistuminen paikalta tuomittiin sosiaalisen median puolella varsin nopeasti pakenemiseksi onnettomuuspaikalta. Ogierin mukaan kyseessä oli kuitenkin väärinymmärrys, joka johtui kielimuurista osapuolten välillä, paikalla olleet poliisiviranomaiset kun eivät juuri englanninkieltä osanneet.

– Nyt kaikki on kunnossa ja olemme erittäin iloisia siitä, että kukaan ei loukkaantunut, Ogier kirjoitti viestinsä loppuun.

Aiemmin sunnuntaina Ogier selvitti tilannetta myös Motorsport.com -uutissivuston haastattelussa.

– Koska poliisit eivät puhuneet englantia, niin siinä tilanteessa ei ollut helppoa ja yhdessä kohtaa yksi heistä sanoi “voit mennä”, kun taas toinen poliiseista ei ollut aivan varma. Minä en todellakaan ole sellainen joka pakenee onnettomuuspaikalta, Ogier korosti.

Myös Latvala nosti esiin tilanteesta sen tärkeimmän tekijän, jonka Ogier mainitsi – kukaan ei tilanteessa loukkaantunut ja kolarista selvittiin peltivaurioilla.

– Voi olla, että meidän täytyy vielä keskustella kilpailunjärjestäjän kanssa tästä hieman, mutta olen varma siitä, että kaikki selviää kyllä, Latvala sanoi.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Videot! Epäonnekas sattuma: Toyota kuvasi Ogierin kartanlukijan aamua, sitten rysähti


Facebook kommentit