Ogier tyrmäsi Latvalan legendaarisella Panzerplattella

22.8.2015 / 22:05

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 2011 Citroenilla Saksan MM-rallin voittoon urallaan ainoan kerran ajanut Sebastien Ogier on vahvasti matkalla kohti toista voittoaan nykyisen tallinsa Volkswagenin kotirallissa, kun ajamatta on vielä yksi ajopäivä ja neljä erikoiskoetta. Kaksintaistelu tallikaveri Jari-Matti Latvalaa vastaan eteni aamupäivän osalta vielä tasaisissa merkeissä, mutta ranskalaisen isku nähtiin iltapäivällä legendaarisissa maisemissa.

Ogierin irtiotto nähtiin legendaarisen Panzerplatten maisemien erikoiskokeelta, jolla pituutta on hurjat 45,6 kilometriä. Lauantain neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella Ogierin ja Latvalan välinen ero pyöri 9-12 sekunnissa, mutta Panzerplatten ensimmäisellä ajokerralla, erikoiskokeella numero 13, Ogier kasvatti johtoasemaansa Latvalaan nähden 6,8 sekunnilla.

Kun Panzerplatte ajettiin toisen kerran, Ogierin isku oli vieläkin tyrmäävämpi: Latvala hävisi ogierille peräti 15,3 sekuntia ja kun Ogier vei vielä seuraavankin, lauantain viimeisen erikoiskokeen reilun sekunnin erolla suomalaiseen, lähtee MM-sarjan ylivoimainen pistejohtaja sunnuntaina rallin päätöspäivään 33,8 sekunnin johtoasemassa.

Panzerplatten toisen ajokerran maalissa Latvala oli ihmeissään siitä kuinka paljon hävisi Ogierille.

– Olen yllättänyt aikaamme, koska tuntui siltä, että ajoin hyvin. Tämä oli iso pettymys, en pysty ymmärtämään tätä, Latvala harmitteli.

Ogierin tunnelmat ymmärrettävästi olivat täysin toisenlaiset.

– Löysin tälle pätkälle hyvät säädöt ja saimme tehtyä hyvän suorituksen. Renkaatkin kestivät hyvin koko matkan, jopa loppuvaiheessa ne toimivat vielä hyvin. Oli todella nautinnollista ajaa, Ogier hehkutti.

Perjantain tapaan myöskään lauantaina kukaan muu kuljettaja Ogierin ja Latvalan ulkopuolelta eivät yltäneet erikoiskokeiden pohja-aikoihin. Ogier ajoi lauantaina yhteensä kuusi pohja-aikaa, Latvala kolme.

Volkswagen matkalla kolmoisvoittoon

Ogier kasvatti johtoasemaansa Latvalaan nähden lauantain aikana yli 20 sekunnilla ja oli luonnollisesti toisen ajopäivän päätteeksi todella tyytyväinen suoritukseensa.

– Täydellinen päivä meille ja olen todella onnellinen. Suurimman eron teimme Panzerplattella, se oli tämän päivän ratkaisu. Löysimme oikeat säädöt ja renkaat toimi loistavasti, Ogier kertoi.

Latvala lähtee sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle varmistamaan toista sijaansa. Yli puolen minuutin ero on mahdoton kiinni ajettavaksi ilman Ogierin ajovirhettä tai teknisiä ongelmia autossa.

– Järkevä ajo minulta tänään, en yrittänyt hyökätä liian rajusti. Haluamme päättää rallin juuri näin, Latvala sanoi ja lausunnon ymmärtää hyvin, kun katsoo Volkswagenin synkkää historiaa kotirallissaan kahtena edellisenä vuonna. Rallin MM-sarjan selkeän ykköstallin paras tulos Saksasta on Andreas Mikkelsenin viime vuotinen kolmas sija, kun taas Ogierin ja Latvalan rallit ovat olleet enemmän ja vähemmän ulosajojen sävyttämiä. Nyt Volkswagen on matkalla parhaaseen mahdolliseen tulokseen, kun Mikkelsen on vahvasti tuomassa tallille kolmoisvoittoa.

Perjantain jälkeen neljäntenä ja viidentenä olleet Hyundai-kuljettajat Dani Sordo ja Thierry Neuville jatkavat samoilta sijoilta viimeiseen ajopäivään. Neuville onnistui päivän aikana ohittamaan tallikaverinsa, mutta Sordo otti lopulta oman paikkansa päivän päätteeksi ja ero ennen sunnuntaita kaksikon välillä on 9,5 sekuntia. Fordin Elfyn Evans ajaa kuudentena ja kaksi sijaa lauantain aikana noussut Citroenin Mads Östberg seitsemäntenä. Evansin ja Östbergin välillä tullaan sunnuntaina näkemään vielä kova kaksintaistelu kuudennesta sijasta, sillä kaksikon välinen ero on vain 3,2 sekuntia.

Esapekka Lappi hurjassa vauhdissa WRC 2-luokassa

WRC 2-luokassa todellinen voittotaistelu hiipui jo perjantaina, kun Skodan Esapekka Lappi ajoi ulos toisella erikoiskokeella ja putosi kauas kärjestä. Aikasakot pudottivat Lapin lähes tunnin päähän kärjestä, mutta lauantaina suomalainen oli mukana superralli-säännön turvin ollen luokassaan toisen ajopäivän ehdottomasti kuumin nimi. Lappi ajoi yhdeksälle erikoiskokeelle peräti kuusi pohja-aikaa! Vaikka asiaa palkintopallille puhumattakaan MM-pisteistä ei enää perjantain tapahtumien myötä olekkaan, Lappi antoi lauantain erikoiskokeella vakuuttavan näytteen osaamisestaan asfalttiteillä.

Lapin pudottua ulos voittotaistelusta perjantaina WRC 2-luokan tahtipuikkoa on heiluttanut tallikaveri Jan Kopecky, jonka johtomarginaali luokassa toisena ajavaan Fordin Eric Camilliin ennen päätöspäivää on yli neljä minuuttia. Ensimmäistä kertaa urallaan WRC 2-luokassa ajava Fordin Teemu Suninen on viidentenä ja sunnuntaina suomalaisella on vielä hyvä tilaisuus kohentaa loppusijoitustaan yhdellä pykälällä, sillä Skodan Nasser Al-Attiyah on vain 1,8 sekunnin päässä.

– Todella hyvä päivä minulle. Olen pystynyt puristamaan juuri niissä paikoissa missä olen kokenut, että se on mahdollista. Tarvitsen vain lisää kokemusta, että voin ajaa vieläkin kovempaa, Suninen pohti toisen ajopäivän päätteeksi.

Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta joiden yhteispituus on reilut 67 kilometriä. Päätöspäivä käynnistyy kello 8:07.

Yleiskilpailu 17/21 ek:n jälkeen

1. Sebastien Ogier (Volkswagen) 2:55:42,5
2. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 33,8
3. Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 1:47,5
4. Dani Sordo (Hyundai) + 2:14,3
5. Thierry Neuville (Hyundai) + 2:23,8
6. Elfyn Evans (Ford) + 2:53,5
7. Mads Östberg (Citroen) + 2:56,7
8. Ott Tänak (Ford) + 4:10,7
9. Hayden Paddon (Hyundai) + 4:34,6
10. Stephane Lefebvre (Citroen) + 4:43,3

Ogierin keskinopeus 104,9 km/h

Teksti: Jari Hotti


Facebook kommentit