Ogierille kauden neljäs voitto ja uran ensimmäinen Korsikassa – “Tämän me halusimmekin”

2.10.2016 / 15:44
Sebastien Ogierin vauhti oli liikaa muille kuljettajille Korsikan MM-rallissa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 10. osakilpailu Korsikan saarella, Ranskassa päättyi Sebastien Ogierin voitonjuhliin. Kolminkertainen maailmanmestari ei vielä onnistunut varmistamaan tällä voitolla neljättä titteliään, mutta kotirallin voitto ja erityisesti uran ensimmäinen voitto legendaarisesta Korsikan osakilpailusta saivat Ogeriin tuulettamaan voittoaan maalissa varsin villisti.

Jo ennen Korsikan MM-rallia Volkswagenin Sebastien Ogier ilmoitti, että hän ei viikonloppuna ajattele maailmanmestaruuden mahdollista varmistumista, vaan ykköstavoite on voittaa kotiralli. Ja siinä Ogier kartanlukijansa Julien Ingrassian kanssa myös onnistui. 10:stä erikoiskokeesta Ogier oli nopein kuudella ja eroa toiseksi ajaneeseen tallikaveri Andreas Mikkelseniin kertyi lopulta 46,4 sekuntia. Kyseessä on kuluvan kauden kolmanneksi suurin voittomarginaali.

– Tämä tuntuu upealta, tämän me halusimmekin tältä viikonlopulta. Tämä on minun ensimmäinen voittoni Korsikassa ja kyseessä on todella legendaarinen kilpailu. Maailmanmestaruus on nyt erittäin lähellä, Ogier kommentoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Voitto oli Ogierille kauden neljäs, uran 36. ja Volkswagenin ratissa 29. MM-ralleja Ogier on ajanut nyt yhteensä 108, joten voittoprosentiksi muodostuu 33,3 %. MM-pisteissä Ogierin johto Mikkelseniin nähden on 68 pistettä, kun kolmessa jäljellä olevassa MM-rallissa pisteitä on jaossa vielä 84.

 

 

Latvalalle pettymys myös Power Stage -erikoiskokeella

Jari-Matti Latvala ajoi sunnuntaina ek-sijoitukset kolme ja neljä, jotka olivat hänen parhaat sijoituksensa koko viikonloppuna. Lopputuloksissa Latvala oli neljäs, häviten Ogierille reilut puolitoista minuuttia. Palkintosijoitus jäi lopulta 24,4 sekunnin päähän.

– Tein sen mitä pystyin. Muutamissa paikoissa jarrutin hieman liian aikaisin, kun olisi voinut hyökätä, neljänneksi Power Stage -erikoiskokeella sijoittunut Latvala harmitteli hävittyään viimeisellä erikoiskokeella jaossa olleen viimeisen lisäpisteen 0,1 sekunnilla.

Volkswagenille tulos oli lähes täysosuma, kun Ogierin voiton ja Latvalan neljännen sijan lisäksi Andreas Mikkelsen täydensi saksalaistallin menestystä ajamalla kolmanneksi. Volkswagenin rintaman ainoana onnistui rikkomaan Hyundain Thierry Neuville, jonka kakkossija on belgialaisen kauden toiseksi paras noteeraus. Italian Sardiniassa Neuville ajoi voittoon.

– Positiivinen viikonloppu kaikin puolin. Ajoimme ehjän, täydellisen rallin. Asiat sujuvat todella hienosti uuden kisainsinöörini kanssa, Neuville hehkutti.

Suomen MM-rallissa heinäkuussa jättiyllätyksen kolmannella sijallaan järjestänyt Craig Breen ajoi uransa ensimmäisessä asfalttirallissa WRC-kalustolla vahvan kilpailun sijoittuen viidenneksi. 26-vuotias Breen on näillä näytöillä nousemassa ensi kauden kuljettajamarkkinoiden todelliseksi mustaksi hevoseksi.

– Ei yhtään hullummin. Olen todella tyytyväinen siihen miten viikonloppu on sujunut. Silloin kun vauhtia kaivattiin, niin pystyimme tarjoamaan sitä ja se tuntuu hyvälle, Breen kommentoi.

WRC2-luokan voittoon ajoi britti Elfyn Evans, joka samalla vahvisti asemaansa sarjan pistejohtajana. Teemu Suninen ei Korsikalla luokan MM-pisteistä ajanut, sijoitus RC2-luokassa oli viides ja yleiskilpailussa 15. Italialainen Simone Tempestini varmisti Korsikassa junioreiden maailmanmestaruuden.

Seuraava MM-ralli ajetaan Espanjassa 14-16. lokakuuta.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 4.07.17,0
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 46,4
3) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 1.10,0
4) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 1.35,6
5) Craig Breen (Citroen) + 2.18,6
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 2.36,1
7) Dani Sordo (Hyundai) + 3.06,9
8) Eric Camilli (Ford) + 4.53,9
9) Mads Östberg (Ford) + 5.37,7
10) Ott Tänak (Ford) + 6.26,6

Pohja-ajat: Ogier 6, Meeke 3, Mikkelsen 1, Neuville 1
Ogierin keskinopeus: 94,9 km/h

MM-pistetilanne 10/13 osakilpailun jälkeen

1) Sebastien Ogier 195
2) Andreas Mikkelsen 127
3) Thierry Neuville 112
4) Hayden Paddon 102
5) Jari-Matti Latvala 101
6) Dani Sordo 92

Lue myös! Sebastien Loebin ihme Korsikalla 11 vuotta sitten – “Me vain lensimme pätkät läpi” (2.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit