Ogierista rallin kuusinkertainen maailmanmestari – Tänak ja Neuville keskeyttivät

18.11.2018 / 03:56
Sebastien Ogier, rallin maailmanmestari kaudella 2018 (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin maailmanmestari vuosimallia 2018 kuljettajien osalta on ranskalainen Sebastien Ogier, jo kuudennen kerran peräkkäin.

MM-pistejohtajana kauden viimeiseen osakilpailuun Australiaan lähtenyt Sebastien Ogier on ajanut koko viikonloppuna lähinnä vain varmistellen ja tarkkaillen kahden muun mestarikandidaatin otteita. MM-pisteissä toisena ollut Thierry Neuville ajautui ongelmiin jo avauspäivänä ja belgialaisen viimeinenkin oljenkorsi nousta vielä mestariksi meni sunnuntaina tulleen keskeytyksen myötä. Sama kohtalo oli edessään myös Ott Tänakilla.

Ennen Australian osakilpailun viimeistä erikoiskoetta Ogier on kilpailussa viidentenä. Edes keskeytys ei enää veisi mestaruutta ranskalaiselta, joka on hänelle jo kuudes ja ne kaikki ovat tulleet peräkkäisinä vuosina 2013-2018. Kaikilla mestaruuskausilla Ogierille nuotteja on lukenut Julien Ingrassia, 38.

– Uskomatonta, aivan hullua! On vaikeaa pitää autoa tiellä vaikka ajaisi miten hiljaa. Yritän vain päästä tulemaan pätkät läpi ja se on ollut todella vaikeaa, Ogier pyöritteli päätään toiseksi viimeisen erikoiskokeen maalissa kommentoidessaan viimeisen ajopäivän olosuhteita.

Ennen Australian MM-rallin ja kuluvan kauden viimeistä erikoiskoetta kilpailua johtaa Jari-Matti Latvala, jonka johtomarginaali toisena olevaan Hayden Paddoniin on jo yli puoli minuuttia. Mads Östberg on kolmantena ja Esapekka Lappi neljäntenä. Tänakin keskeytyksestä huolimatta Toyotan merkkimestaruus on jo lähes varma asia.

Viimeinen erikoiskoe käynnistyy Suomen aikaa kello 4.18.

Sebastien Ogier, 34

137 MM-starttia
44 voittoa, 71 palkintosijoitusta
Maailmanmestari 2013-2016 Volkswagenilla
Maailmanmestari 2017-2018 M-Sportin Fordilla

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit