MOTORSPORT

Ohhoh! Teemu Sunisen ja brittitallin yhteistyö päättyi – “Mikään ei ole ikuista”

Teemu Sunisen ja brittiläisen M-Sport Ford -tallin vuonna 2017 käynnistynyt yhteistyö on tullut päätökseensä.

Rallikuljettaja Teemu Sunisen, 27, managerina toimivan Timo Jouhkin johtama Buag Sports -yritys julkaisi tiedotteen Sunisen ja M-Sport Ford -tallin yhteistyön päättymisestä perjantai-iltana. Aloite yhteistyön päättymiseen kesken kauden syntyi Sunisen aloitteesta ja tiedotteen mukaan asiat M-Sport Ford -tallin kanssa on sovittu yhteisymmärryksessä.

– On tullut aika jättää jäähyväiset M-Sportille. Olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden olla yksi WRC-tallikuljettajista usean vuoden ajan. Matka on ollut opettavainen ja tarjonnut myös hienoa hetkiä. Mikään ei ole kuitenkaan ikuista ja olemme nyt tehneet päätöksen, että on aika uusien haasteiden, Suninen sanoo Buag Sportsin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Sunisen jatkokuvioista rallin MM-sarjassa tullaan tiedottamaan lähiaikoina. Sunisen ja M-Sport Ford -tallin välinen yhteistyö käynnistyi vuonna 2017. Ensimmäiset kolme rallia brittitallin väreissä Suninen ajoi Ford Fiesta R5 -autolla, kunnes kesällä Puolassa edessä oli WRC-debyytti. Uransa toisessa MM-rallissa WRC-autolla, Suomessa kesällä 2017, Suninen taisteli palkintosijoituksesta aina kilpailun kolmanneksi viimeiselle erikoiskokeelle asti.

Sunisen uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjassa tuli lopulta kuudennessa WRC-autolla ajetussa MM-rallissa, Portugalissa toukokuussa 2018, missä jokelalainen ajoi kolmanneksi. Suninen ylsi M-Sport Ford -tallissa yhteensä kolmeen palkintosijoitukseen: Italian MM-rallissa vuonna 2019 sijoitus oli toinen ja viime vuonna Meksikossa kolmas. Tuo Meksikon kolmas sija on M-Sport Ford -tallin viimeisin palkintosijoitus rallin MM-sarjassa.

Tänä vuonna Suninen on osallistunut seitsemään MM-ralliin ja niistä neljään WRC-autolla. Monte Carlosta tuli keskeytys, Rovaniemellä Suninen ajoi kahdeksanneksi, Italiassa sijoitus jäi kauas kärkikymmeniköstä ja Virosta tuli kauden paras noteeraus tähän mennessä, kuudes sija. WRC2-luokassa Suninen ajoi Kroatiassa ja Portugalissa toiseksi.

Rallin MM-sarjan kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa 9.-12. syyskuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com