Ohoi te suomalaiset rallicross-lupaukset, nyt olisi tarjolla huikea mahdollisuus

16.8.2019 / 13:56
RX2-sarjan vauhtia Ruotsin Höljesissä heinäkuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossissa arvostettu Supercar Lites -luokka tarjoaa erinomaisen testimahdollisuuden Ranskan Loheacissa syyskuussa.

Supercar Lites -testipäivän ajankohta on maanantai 2. syyskuuta ja se järjestetään Loheacin radalla Ranskassa, heti edeltävänä viikonloppuna ajettavan rallicrossin MM-osakilpailun jälkeen. Mukaan testeihin voi osallistua kuka tahansa vähintään 15-vuotias henkilö, jolta löytyy lisenssi joko rallicrossista, rallista tai kartingista. Ilmoittautumisaika päättyy maanantaina 26. elokuuta.

Testipäivän hinta on 400 euroa ja se sisältää kaksi ratasessiota, joissa molemmissa luvassa on ajoa vähintään neljä kierrosta. Supercar Lites -luokan auto on nelivetoinen ja 310-hevosvoimainen putkirunkoinen Olsbergs MSE -tallin rakentama ja kehittämä kilpa-auto, jolla kilpaillaan niin MM-sarjan RX2-sarjassa, RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokassa, kuin myös Americas Rallycross -sarjan ARX2-luokassa.

Paikalla Loheacin radalla testipäivänä ovat lajin ehdottomat huipputallit, Olsbergs MSE:n lisäksi myös JC Raceteknik, sekä Team Faren. Asiantuntijoina neuvoja kuljettajille antavat Cyril Raymond, RX2-mestari vuosilta 2016 ja 2017, Guillaume de Ridder, viime kauden RX2-hopeamitalisti ja samaisen kauden RallyX Nordic Supercar Lites -mestari, sekä vuoden 2018 RX2-mestari Oliver Eriksson, joka tällä hetkellä on pistejohdossa niin RX2-sarjassa, kuin myös RallyX Nordic -sarjan Supercar-luokassa.

– Minulle Supercar Lites edustaa ihanteellista tapaa kuljettajille valmistautua nousemaan Supercar-luokkaan. Ajoin tässä luokassa kaksi ja puoli vuotta. Auto on kuin nelivetoinen karting-auto, erittäin helppo käsitellä ja säätää, sekä kaiken lisäksi sillä on todella hauska ajaa, Raymond kuvailee.

Raymondin tie on vienyt RX2-sarjan kautta aina rallicrossin MM-sarjan Supercar-luokkaan asti. Tänä vuonna ranskalainen kilpailee GC Kompetition -tallin akatemian väreissä Renaultilla ja sijoitus pisteissä seitsemän ajetun osakilpailun jälkeen on 12. Espanjan Barcelonassa huhtikuussa Raymond ajoi viidenneksi.

– Kaikilla kilpailijoilla on käytettävissään täysin samanlaiset autot ja kaikilla on sen puolesta yhtäläiset mahdollisuudet loistaa. Kuljettaja ja mekaanikko ovat ne, jotka tekevät erot. Minulle ei ole epäilystäkään siitä, että RX2, RallyX Nordic ja Supercar Lites tarjoavat suorimman mahdollisen reitin tässä lajissa huipulle, Raymond kehuu.

Suomalaiskuljettajista RX2-sarjassa vuosien varrella on mukana nähty muun muassa Niclas Grönholm, Sami-Matti Trogen, sekä Jesse Kallio, joka tänä vuonna taistelee tiukasti sarjan mestaruudesta. Kallio hyppäsi RX2-sarjaan tänä vuonna ajettuaan viime vuonna EM-sarjan Super1600-luokassa. Kallion debyyttikausi on tuonut viidestä osakilpailusta yhtä monta palkintosijoitusta ja ero sarjaa johtavaan Oliver Erikssoniin ennen kahta viimeistä osakilpailua on 14 pistettä.

Rallicrossin MM-sarjan tämänhetkinen pistejohtaja, ruotsalainen Kevin Hansen, kruunattiin RX2:n mestariksi vuonna 2015.

– Aluksi olin hermostunut ottamaan sen askeleen. Mutta nyt kun katson taaksepäin, niin se päätös on ollut iso tekijä siihen mitä olen tätä päivänä. Se oppimisprosessi ja kova työ mitä vaadittiin, että pystyin kukistamaan Kevin Erikssonin, Cyril Raymondin, Thomas Bryntessonin, Sebastian Erikssonin ja muut kuljettajat, oli tärkeä tekijä siinä, että minusta tuli kuljettaja joka olen tänä päivänä. Minun täytyi venyä aivan äärirajoille mestaruuden voittaakseni, Hansen korostaa.

Hansen muistuttaa samalla myös siitä, että RX2-sarja on erinomainen näyteikkuna MM-sarjan “kirkkaisiin valoihin”, nuoret ja lupaavat kuljettajat kun ovat koko ajan tallipäälliköiden seurannan alla.

– Sinulla pitää olla lahjakkuutta, taitoa osata sopeutua, sekä sitoutua maksimaalisesti kaikkeen siihen tekemiseen, jos haluat menestyä Lites-luokassa. Ja kun näin teet, niin voit olla varma, että MM-sarjan tallit huomaavat sinut, Hansen sanoo.

Lisätietoja Loheacin testipäivästä ja ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen russell.atkins@mpacreative.com.

MM-sarjan RX2-mestarit 2014-2018

2014 – Kevin Eriksson (SWE)
2015 – Kevin Hansen (SWE)
2016 – Cyril Raymond (FRA)
2017 – Cyril Raymond (FRA)
2018 – Oliver Eriksson (SWE)

Vuosina 2014-2016 sarja tunnettiin nimellä RX Lites Cup

 

Höljes 2019 Final

?? FINAL ??

This weekend’s #RX2 action at Höljes RX heralded a new winner in 2019, as Ben-Philip Gundersen Motorsport put JC Raceteknik on the top step of the podium for the first time this season – while just behind, there was a star showing from local hero Linus Östlund Motorsport ????

In case you missed it or just want to enjoy it all over again, here it is…

Julkaissut RX2 Series Sunnuntaina 7. heinäkuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit