Oliver Solbergin MM-debyytti Walesissa – Myös isä-Petter ajaa samassa kilpailussa!

24.7.2019 / 08:34
Petter ja Oliver Solberg (Kuva: Petter Solberg Media Office).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna huikeita tuloksia rallissa takonut Oliver Solberg debytoi rallin MM-sarjassa lokakuussa Walesissa. Samassa kilpailussa Oliverin isä, rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg, jättää jäähyväiset aktiiviuralleen autourheilussa kilpailijana.

Viime vuonna rallicrossissa RallyX Nordic -sarjassa Supercar-luokan mestaruuden voittanut Oliver Solberg, 17, on tehnyt todellisen läpimurtonsa rallissa tänä vuonna. Huippulupaus debytoi nelivetokaluston ratissa Volkswagen Polo R5 -autolla talvella Aluksne Rallissa ja ajoi heti voittoon. Voitto tuli myös Sarma Rallista, mutta todellinen jättipotti tuli toukokuussa, kun Oliver juhli Latvian EM-rallissa yleiskilpailun voittoa EM-sarjan kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana kautta aikojen.

Pari viikkoa sitten ajetussa Rally Estoniassa Oliver sai vastaansa muun muassa Teemu Sunisen, Nikolay Gryazinin ja Eerik Pietarisen, mutta niin vain norjalainen jatkoi voittojen tiellä olemalla selkeästi luokan paras kuljettaja. Tänä vuonna myös Yhdysvaltojen rallisarjaa Subarulla ajanut Oliver testasi kesäkuussa Walesissa ja välittömästi käynnistyi spekuloinnit MM-debyytistä juuri “sumuisella saarella” lokakuussa.

Nyt se on siis varmaa. Solbergin “perhetallin” tiedotus ilmoitti varhain keskiviikko-aamuna, että Oliver nähdään Volkswagen Polo R5 -auton ratissa Walesin MM-rallissa ja WRC2-luokassa. Eikä siinä kaikki, sillä myös Oliverin isä, rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg, 44, osallistuu kilpailuun kilpaillen myös Volkswagenilla ja samassa luokassa poikansa kanssa!

Rallin MM-sarjan kauden 12. osakilpailu ajetaan Walesissa 3.-6. lokakuuta.

Lisää aiheesta, muun muassa Solbergin isän ja pojan kommentit, hetken kuluttua!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit