OMSE ilmoitti GRC-kuskinsa – mutta missä on Joni Wiman: ”Huonolta näyttää”

11.4.2017 / 16:06
Joni Wiman ei jatka GRC-sarjassa. Hän tähyää nyt MM-sarjaan suuntaan. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin GRC-sarjassa (Global Rallycross Championship) kilpaillut Joni Wiman on edelleen ilman tallipaikkaa. Sarja käynnistyy jo runsaan kahden viikon kuluttua. Wiman tähyääkin nyt MM-sarjan suuntaan.

Wiman ajoi OMSE-tallin Supercar-autolla kolme kautta, ja saavutti Amerikan mantereella ajettavan GRC-mestaruuden 2014. Viime vuonna hän oli sarjan kuudes. OMSE ilmotti, että tänä vuonna tallin Honda Civiceillä ajavat Sebastien Eriksson, Oliver Eriksson ja Michael DeJong. Wimanin nimeä ei listalla ollut.

– Huonolta näyttää tilanne. Homma on ihan auki. En tiedä yhtään mikä on meininki, Wiman sanoo UrheiluUutiset.comille.

OMSE-tiimillä oli optio-oikeus vielä yhteen kauteen Wimanin kanssa. Viime kauden jälkeen ajatus oli, että optio saatettaisiin hyvinkin käyttää. Lopputulos oli kuitenkin toinen.

– Näin oli syksyllä puhuttu, mutta sitten ilmoittivat ettei tarvitsekaan lähteä.

Wiman sanookin, että nyt katseet on suunnattu MM-sarjaan.

– Bosse (manageri Marcus Grönholm) kartoittaa nyt tilannetta MM-sarjassa. Vaihtoehdot ovat aika vähissä. Jenkeissä paikat ovat menneet, Wiman kertoo.

– Mieluummin sitä crossissa nostelisi hanskoja ilmaan kuin jokkiksessa, mutta voi olla, että se jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Ajetaan sitten sitä, innokkaana jokamies-luokan harrastajana tunnettu ja tuore talvimestari Wiman tuumii.

GRC-sarjan Supercar-luokka ajetaan siis ilman suomalaisia. Viivalla sensijaan ovat mm. entinen F1-kuski Nelson Piquet jr. (Ford), rallin jälkeen rallicrossiin hurahtanut Subaru-kolmikko Patrik Sandell, David Higgins ja Chris Atkinson sekä tietysti hallitseva mestari, F1-kokemustakin omaava Scott Speed (VW).

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit