Onko Kristian Kiviniemi rallin SM-sarjan kauden 2019 musta hevonen? – “Uskon vauhdin parantuvan vielä”

9.1.2019 / 14:53
Kristian Kiviniemi ja Enni Mälkönen (Kuva: Jari Kohonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuten uutisoimme viime lauantaina, niin Kristian Kiviniemi kilpailee tänä vuonna rallin SM-sarjassa täyden kauden Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

Viime kaudella rallin SM-sarjassa tiimien Suomen mestaruuden voittaneen TGS Worldwiden kuljettajakaksikon kaudella 2019 muodostavat Kristian Kiviniemi, 26, sekä Henrik Pietarinen, 24.

– Loistava fiilis ensi vuodesta! Tilanne alkaa näyttämään hyvältä ja todella innoissani odotan, että päästään aloittamaan kauden testit ja valmistautuminen Tunturiralliin. Sain hyvän luoton huippukalustoon ja tiimiin viime vuoden aikana ajetuissa kilpailuissa ja niiden pohjalta on luottavainen olo lähteä ensi kauteen. Paljon on tehty töitä tämän toteutumiseksi, mutta paljon on vieläkin tehtävää, Kiviniemi muistuttaa.

Kiviniemi nappasi kaudella 2015 SM2-luokasta SM-pronssia, mutta debyyttikausi SM1-luokassa vuonna 2016 meni enemmän ja vähemmän auton tekniikkamurheiden kanssa painiessa. Vuonna 2017 Kiviniemi ajoi kuusi SM-rallia, joista viimeisen Lempäälän ympäristössä SM1-luokassa ja Citroenilla sijoittuen yleiskilpailussa neljänneksi. Viime vuonna kaksi SM-rallia TGS Worldwiden Skodalla toivat Seinäjoelta neljännnen ja Sastamalasta viidennen sijan.

Nyt Kiviniemellä on siis edessään täysi kausi, seitsemän osakilpailua, SM-sarjassa ja SM1-luokassa, Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -auton ratissa. Kartanlukijaksi Kiviniemen kyytiin hyppää Enni Mälkönen, 28, joka viime kaudella luki nuotteja SM2-luokassa kilpailleelle Ville Hautamäelle.

– Paljon on asioita muuttunut, mutta itsellä on luotto, että nyt kasassa on vahva paketti, jolla pystytään kilpailemaan rallien voitoista. Ennin kanssa kävimme syksyllä ajamassa testiä ja hoitamassa etuautotehtäviä Nivalan harrasterallissa. Kyllä heti ensi metreistä lähtien huomasi, että hänellä on ammattimainen ote kartturin tehtävissä ja yhteispeli lähti sujumaan hyvin, Kiviniemi kehuu.

Viime kesänä Kiviniemi teki hienon paluun pitkältä kilpailutauolta ajamalla Seinäjoen SM-rallissa Skoda-debyytissään neljänneksi. Sastamalan SM-rallissa Kiviniemi taisteli tiukasti jopa kakkossijasta, mutta ajovirhe viimeisellä erikoiskokeella pudotti tiukassa sekuntitaistelussa sijoituksen kärkikolmikon ulkopuolelle viidenneksi.

– Viime vuonna ajetuissa SM-ralleissa pääsimme hyvään vauhtiin Skodalla ja uskon vauhdin parantuvan vielä, kun pääsemme ajamaan lisää testiä ja täyden SM-sarjan tänä vuonna. Sarjan taso on erittäin kova ja nopeita kuljettajia on paljon. Kaikissa kilpailuissa pitää pystyä tekemään maksimisuoritus, jos kauden päätteeksi haluaa olla mitalisijoilla. Varmasti tulee hienoja ja tiukkoja kilpailuja pitkän kauden aikana, Kiviniemi ennakoi.

SM-sarjan kauden avausosakilpailu Rovaniemellä käynnistyy perjantaina 25. tammikuuta. Ennen sitä Kiviniemi pääsee vielä ajamaan testiä Skodalla kahden päivän ajan.

– Ensi vuosi on todella hieno mahdollisuus ja siitä iso kiitos jo tässä vaiheessa kuuluu yhteistyökumppaneille. On ollut hienoa, että olemme saaneet yhteistyökumppanit kanssamme tavoittelemaan Suomen mestaruutta, Kiviniemi päätti.

Lue myös! Gardemeisterin tiimi uudella kokoonpanolla SM-sarjaan – Henrik Pietarinen hyppää Skodan rattiin (5.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit