Onko tässä karttureiden Kalle Rovanperä? – 13-vuotias voittoon Uudessa-Seelannissa

17.3.2018 / 10:42
Matt Summerfield ja Jared Hudson (Kuva: Matt Summerfieldin tiimin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikausi Uudessa-Seelannissa avattiin Mainland-sarjan avausosakilpailulla, Westland Rallilla. Yleiskilpailun voittoon ajoi Matt Summerfield, jonka kartanlukijana toimi 13-vuotias Jared Hudson.

Kahtena edellisenä vuonna Matt Summerfield, 25, oli sijoittunut Westland Rallissa toiseksi ja kartanlukijan tehtävistä vastasi molemmilla kerroilla Mattin sisko Nicole Summerfield. Tänä vuonna Matt lähti kilpailuun 13-vuotiaan Jared Hudsonin kanssa, jonka isä Rocky Hudson oli puolestaan ollut kolmena edellisenä vuonna Westland Rallin voittaneen Darren Galbraithin kartanlukijana ja niin oli myös tänä vuonna.

Kolmas kerta lopulta toden sanoi Summerfieldille, joka ajoi voittoon 24,5 sekunnin erolla ennen Galbraithia. Samalla Hudsonin perheestä poika Jared pääsi nostamaan voittopokaalia ja isä Rockyn oli tyytyminen tällä kertaa kakkossijaan. Kyseessä oli ns. pimeä ralli, eli ennakkotutustumista reittiin ei saanut tehdä. Se ei kuitenkaan vähennä yhtään nuoren Jared Hudsonin suoritusta.

– Iso kiitos tiimilleni, sekä tottakai Jared Hudsonille, joka oli tänään kyydissäni. Luulen, että hänen on oltava kaikkien aikojen nuorin rallivoittaja, Summerfield pohti tiiminsä Facebook-sivulla kilpailun jälkeen.

Jos on Kalle Rovanperä rikkonut rallissa erilaisia kuljettajien ennätyksiä viime vuosina, niin Jared Hudson lienee tehnyt ensimmäisen ennätyksensä kartanlukijoiden puolella.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit