Onnistuneet testit nostivat Kiviniemen fiilistä – “Vauhti pitää löytää heti”

14.2.2019 / 11:26
Kristian Kiviniemi on valmis Kouvolan SM-ralliin (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kovatasoisessa SM1-luokassa riittää jälleen mielenkiintoa, kun kauden toinen osakilpailu kaasutellaan Kouvolan ympäristön vaativilla teillä tänä viikonloppuna. Kristian Kiviniemi kilpailee Skoda Fabia R5 -autolla ja lähtee päättäväisenä haastamaan sarjan kokeneita kärkikuljettajia.

TGS Worldwide -tiimin kanssa ennakkotestit viime viikonloppuna Mikkelissä ajanut Kristian Kiviniemi on valmiina haastaviinkin olosuhteisiin.

– Meidän testeissä oli jo haastavat olosuhteet. Aluksi ajettiin plussakelin sulattamassa loskassa. Se olikin hyvä, sillä Kouvolassa voi olla vastaavaa olosuhdetta tarjolla. Testipäivän aikana koitettiin monia eri asioita auton säädöissä ja niistä jäi hyvä tunne itselle. Olen luottavainen, kun nyt päästään ajamaan paremmin itselle sopivalla autolla avauskilpailun lähtökohtiin verrattuna, Kiviniemi sanoo.

Tulevaan ralliin Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät tavoittelemaan sijoitusta kärkikolmikkoon.

– Toivottavasti keli olisi pakkasen puolella, mutta tuskinpa niin tulee käymään. Itse en ole Kouvolassa talvikisoja ajanut, mutta aina aiemmin siellä suunnalla tiet ovat olleet todella hienoja.

Kiviniemi ja Mälkönen kilpailevat Kouvolassa numerolla viisi. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta ja lauantaina ohjelmassa on loput viisi erikoiskoetta.

– Tämä ralli on luonteeltaan aivan erilainen Tunturiin verrattuna ja moni asia on helpompaa, mutta vauhti pitää löytää heti ja virhemarginaalit ovat paljon pienempiä. Testien jälkeen uskon, että pystytään ajamaan hyvistä sijoituksista. Vielä kun flunssan saisi itseltä karkotettua, niin homma varmasti toimii, Kiviniemi päätti.

 

 

Teksti: Jarno Saari, Kristian Kiviniemen tiedotus

YouTube-video: Kristian Kiviniemi


Facebook kommentit