Opelin Lahden rasitukset huollettu, Westerlund valmis Pusulan haasteeseen – “Tuntuipa tuo toimivan”

13.9.2018 / 20:30
Heikki Westerlund Lahden Historic EM -rallissa elokuussa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rally Trophy -sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan kuluvan viikon lauantaina Pusulan ympäristössä. Mukana nähdään myös Heikki Westerlund yhdessä kartanlukijansa Hanna Valosen kanssa.

Edellisen kerran Heikki Westerlund nähtiin Opel Manta -autonsa ratissa ralliteillä elokuussa, Lahden ympäristössä ajetussa Historic EM-rallissa.

– Lahden EM-rallin jälkeen on Manta taas huollettu. Ihan pikaisesti ajoin autolla sen verran eilen, että kävin Urjalassa sen “Kaken” pajalla tankkaamassa. Tuntuipa tuo toimivan, Westerlund värittää tiedotteessaan.

Huoltohommia kaksipäiväisen Lahden kilpailun jälkeen Westerlundin tallissa riitti.

– Remonttia on Mantaan nyt tiedossa, koska lauantaina meillä alkoi jo heti aamusta ongelmat lämpöjen kanssa ja puhtia oli autosta hieman poissa. Jäähdytysnestettä lisäiltiin autoon koko ajan enemmän ja enemmän, Westerlund kommentoi Lahden kilpailun jälkeen.

Yleiskilpailusta Westerlund ja kartanlukija Hanna Valonen nappasivat sijan 14. ja omasta luokasta tuli voitto.

– Kyllä oli hienot kaksi aurinkoista rallipäivää. Järjestelyt toimivat hyvin ja tunnelma niin kilpailijoiden, kuin järjestelypuolen henkilöillä oli mukavan leppoisaa koko kilpailun ajan, Westerlund hehkutti.

Vähäinen kilpailutuntuma näkyi Westerlundin otteissa Lahden Historic EM-rallin alkuvaiheessa.

– Omalta osaltamme kisa lähti käyntiin juurikin niin tahmeasti kuin etukäteen oletinkin. Vauhtia ei vaan löytynyt millään ja ajaminen oli jotenkin vaikean oloista. Kyllä se vähäinen kisojen ajaminen näkyi otteissa ja ek-ajoissa. Perjantaina ajelimme omassa luokassamme kyllä ihan kärjen vauhtia, mutta kokonaistilanteen sijoitus ei oikein tyydyttänyt, Westerlund harmitteli.

Lauantaina meno olikin sitten jo ihan toista luokkaa.

– Aamulla pohdittiin hieman Hannan kanssa ajamista ja todettiin, että kyllä nyt on vaan pakko nostaa vauhtia ja yrittää päivän aikana parantaa sijoitustamme. Päivän avasi Hyväneulan noin 15 kilometrin pituinen vauhdikas pätkä, jossa sitten ajoimmekin yleiskisan 10. nopeimman ajan ja omassa luokassamme 11,6 sekunnin pohjat, Westerlund muistelee yhtä käänteen tekevää hetkeä luokkavoiton osalta.

Lauantain hienot otteet nostivat Westerlundin ja Valosen lopulta siis luokkavoittoon ja voittomarginaaliksi kirjattiin 57,7 sekuntia.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Heikki Westerlundin virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit