Osoitus Toyotan vauhdin huikeasta kehityksestä – Maaginen satanen rikki

16.11.2018 / 05:25
Esapekka Lappi Australian MM-rallissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Australian MM-rallin neljännellä erikoiskokeella Ott Tänakin ajama nopein aika oli Toyota-tallille kuluvan kauden 100. pohja-aika. Edellisen kerran tähän maagiseen rajapyykkiin yllettiin kaudella 2016, kun Volkswagen vielä dominoi rallin MM-sarjaa.

Merkittävin ja konkreettisin näyte Toyota Gazoo Racingin huikeasta kehityksestä verrattuna tallin tulokaskauteen 2017 on tottakai se, että japanilaismerkki taistelee kauden viimeisessä MM-rallissa Australiassa tiukasti autonvalmistajien maailmanmestaruudesta ja se lähti viimeiseen osakilpailuun kaiken lisäksi vielä pistejohtajana. Edellisen kerran Toyota ylsi maailmanmestariksi rallin MM-sarjassa vuonna 1999, jonka jälkeen se oli poissa näistä kuvioista 18 vuoden ajan.

Kuluvalla kaudella Toyota on saavuttanut neljä osakilpailuvoittoa, sekä yhteensä 13 palkintosijoitusta. Ennen Australian finaalia Tommi Mäkisen johtaman tallin pistejohto Hyundaihin nähden on 12 pistettä.

– Kausi on ollut jännittävä, on ollut hienoja hetkiä, mutta on ollut myös alamäkiä ja kaikki on valmista huikeaan finaaliin Australiassa. Meillä on loistava mahdollisuus edessämme, voittaa maailmanmestaruus vasta toisella kaudellamme MM-sarjassa. Se olisi fantastinen saavutus, Mäkinen hehkutti tallinsa tiedotteessa ennen kauden päätösosakilpailun starttia.

Yksi huikea osoitus ennen kaikkea Toyotan vauhdin kehityksestä verrattuna viime vuoteen, ovat erikoiskokeille ajetut pohja-ajat. Siinä missä Toyota-kuljettajat olivat viime kaudella 13 osakilpailussa nopeimpia yhteensä 50 erikoiskokeella, niin tänä vuonna talli on jo tuplannut tuon määrän, vaikka viimeinen osakilpailu on vasta alkuvaiheessa.

Esapekka Lappi ajoi Australiassa ensimmäiselle erikoiskokeelle nopeimman ajan, Jari-Matti Latvala oli puolestaan nopein toisella erikoiskokeella ja sen maagisen sadannen “pätkäpohjan” tilastoihin kunnian sai kirjauttaa Ott Tänak, jolle pohja-aika oli kauden 63. Siinä missä Toyota johtaa tilastoa autonvalmistajien puolella ylivoimaisesti, se on kerännyt lähes enemmän pohja-aikoja kuin Hyundai (65) ja M-Sport Ford (43) yhteensä, niin Tänakin johto kuljettajien tilastossa on myös suvereeni: Thierry Neuville, tilaston kakkonen, on ajanut tänä vuonna 38 pohja-aikaa.

Toyotan juhliessa edellisen kerran rallin MM-sarjassa autonvalmistajien maailmanmestaruutta 19 vuotta sitten mestaruus varmistui Australiassa, kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Toistaako historia näiltä osin itseään, niin se selviää viimeistään varhain sunnuntai-aamuna Suomen aikaa, kun Australian MM-rallissa kaikki 24 erikoiskoetta on ajettu ja kaikki autokunnat saatu maaliin.

– Kuten aina, helppoa se ei tule olemaan, mutta meillä on syitä olla luottavaisia. Osoitimme hyvää suorituskykyä soralla ajettaessa niin Walesissa, kuin Espanjassakin ja olemme onnistuneet löytämään parannuksia sellaisissa olosuhteissa ajettaessa, jotka ovat hyvin samanlaisia mitä tulemme kohtaamaan Australiassa. Jokainen tekee kovasti töitä sen eteen, että saavuttaisimme tavoitteemme ja yhdessä vahvan auton, sekä kolmen vahvan kuljettajan myötä uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus yltää myös siihen, Mäkinen vakuutti kilpailun alla.

Tallien ek-voitot kaudella 2018

1) Toyota 100 (50)
2) Hyundai 65 (89)
3) M-Sport Ford 43 (79)
4) Citroen 30 (28)

Tilanne Australian MM-rallin 5/24 ek:n jälkeen
Suluissa tallin ek-voittojen määrä kaudella 2017

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit