Östberg Finnskog-rallin ykkönen – Mikkeliin saapuvan Gryazinin taival päättyi ulosajoon

3.2.2018 / 20:53
Mads Östberg kilpailee seuraavaksi Ruotsin MM-rallissa Citroenilla (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Uuden sukupolven Ford Fiesta WRC -autolla kilpaillut Mads Östberg oli odotetusti omaa luokkaansa rallin Norjan mestaruussarjan kauden toisessa osakilpailussa, lauantaina ajetussa Finnskog-rallissa. Sarjan avausosakilpailun tammikuussa voittanut Nikolay Gryazin sen sijaan koki pettymyksen, kun kolmas sija vaihtui ulosajoon toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Mads Östberg voitti tämän perinteikkään Norjassa ajettavan talvirallin nyt jo seitsemättä kertaa. Toiseksi ajoi Ole Christian Veiby, joka hävisi Östbergille kahdeksalla erikoiskokeella minuutin ja 17,6 sekuntia. Veiby ei aja Norjan mestaruussarjaa kokonaisuudessaan tänä vuonna, mutta nappasi nyt korkeimman pistepotin, Östberg kun kilpaili WRC-autolla Norjan sarjaluokkien ulkopuolella.

Avausosakilpailun tammikuussa voittanut Nikolay Gryazin oli jälleen mukana ja tiukasti kiinni kolmannessa sijassa, mutta ulosajo seitsemännellä erikoiskokeella noin 1,5 kilometriä ennen erikoiskokeen maalia toi venäläiselle keskeytyksen. Gryazin kilpailee viikon päästä Sarma-rallissa Latviassa ja sen jälkeen Mikkelin SM-rallissa 16.-17. helmikuuta.

Aiemmin hyvää taistelua kakkos- ja kolmossijasta Veibyn, sekä Gryazinin kanssa käynyt Henning Solberg joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta rallin viidennellä erikoiskokeella. Solberg ajaa 1,5 viikon päästä käynnistyvässä Ruotsin MM-rallissa juuri samaista Fordin WRC-autoa, jolla Östberg voitti nyt ajetun kilpailun. Östberg puolestaan kilpailee Ruotsin MM-rallissa Citroenin tehdastallissa Kris Meeken ja Craig Breenin tallikaverina.

Norjan mestaruussarjan seuraava osakilpailu, Numedalsrally, ajetaan 24. helmikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit