Östberg heitti vielä haasteen Suniselle – “Tiedän kuinka taistellaan sunnuntaina”

3.10.2021 / 03:06
Teemu Suninen johtaa WRC2-luokkaa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen jatkaa WRC2-luokan kärjessä, kun Jyväskylän MM-rallista on ajamatta enää viimeiset neljä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 45 kilometriä.

Tasapeli. Näin voisi luonnehtia Teemu Sunisen ja Mads Östbergin välistä kaksintaistelua WRC2-luokan voitosta Jyväskylän MM-rallissa lauantain osalta, sillä kaksikko vetäisi reilut 151 ek-kilometriä toisena ajopäivänä lähes tasatahtiin. Siinä missä Sunisen johtomarginaali perjantain jälkeen oli 8,2 sekuntia, oli se lauantain jälkeen tasan kahdeksan sekuntia. Eli Östbergin kokonaisaika lauantaina oli 0,2 sekuntia Sunista nopeampi.

– On aina hienoa olla mukana kaksintaistelussa Suomessa. Rehellisesti sanoen, koko päivä on ollut meillä melkoista taistelua, mutta iltapäivä sujui jo paremmin. Odotan innolla huomista, tiedän kuinka taistellaan sunnuntaina, joten yritämme vielä, kokenut Jyväskylän MM-rallin kävijä Östberg kommentoi lauantai-iltana Harjun kaupunkierikoiskokeen maalissa, heittäen samalla vielä haasteen Sunisen suuntaan.

Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa oli joutunut kesken lauantain ajojen Volkswagenin korjauspuuhiin ja jokelalainen huokaisikin syvään lauantain urakan päätteeksi, että on edelleen mukana kilpailussa ja johtaa luokkaa ennen sunnuntaina ajettavia neljää viimeistä erikoiskoetta.

– Meillä oli jäähdyttimessä pieni reikä, mutta saimme korjattua sen. Täytyy sanoa, että olimme onnekkaita, Suninen myönsi.

Suniselle uran ensimmäinen Jyväskylän MM-ralli seitsemän vuotta sitten toi WRC3-luokan voiton. Kyseinen luokka oli tuohon aikaan etuvetoautojen luokka MM-sarjassa. Vuonna 2016 Suninen ajoi Jyväskylässä WRC2-luokassa toiseksi ja vuotta myöhemmin ensimmäisessä Jyväskylän MM-rallissaan WRC-autolla yleiskilpailussa neljänneksi.

Lauantaina viidenneltä sijalta kolmanneksi noussut Jari Huttunen metsästää Jyväskylästä jo neljättä peräkkäistä palkintosijoitustaan. Vuonna 2017 Huttunen juhli Jyväskylässä WRC2-luokan voittoa, kun taas vuosina 2018 ja 2019 tuloksena oli samaisen luokan kakkossija. Perjantain jälkeen neljäntenä ollut Oliver Solberg, Huttusen tallikaveri Hyundailla, ajoi lauantain avauserikoiskokeella ulos ja joutui keskeyttämään.

Sunnuntaina ajettavat kilpailun neljä viimeistä erikoiskoetta polkaistaan käyntiin kello 8.35, kun 11,75-kilometrinen Laukaa ajetaan ensimmäisen kerran.

WRC2-luokan tilanne 15/19 ek:n jälkeen

1) Teemu SuninenMikko Markkula (Volkswagen) 2.06.08,1
2) Mads Östberg-Torstein Eriksen NOR/NOR (Citroen) + 8,0
3) Jari HuttunenMikko Lukka (Hyundai) + 1.34,2
4) Martin Prokop-Michal Ernst CZE/CZE (Ford) + 8.52,5
5) Georg Linnamäe-James Morgan EST/GBR (Volkswagen) + 9.21,1
6) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen) + 1.01.39,0
7) Tom Kristensson-David Arhusiander SWE/SWE (Ford) + 1.32.47,8

Sunisen keskinopeus: 114,8 km/h
Pohja-ajat: Suninen 7, Östberg 6, Gryazin 1, Huttunen 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeiden maalihaastattelut


Facebook kommentit