Östberg testierikoiskokeen nopein – Toyotalla säästeltiin renkaita

9.2.2017 / 15:03
Toyotan vauhti ei varsinaisesti sykähdyttänyt testierikoiskokeella, mutta kuskien mukaan tilanne on hallinnassa. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Mads Östberg oli yksityistallin Fordilla nopein Ruotsin MM-rallin testierikokeella. Suomalaisittain tulos oli vaisu: Jari-Matti Latvala oli kymmenes ja Juho Hänninen 15:s. WRC2-luokassa Teemu Suninen ryntyytti kolmanneksi.

Östberg tempoi 0,1 sekunnin pohjat ennen Citroenin Craig Breeniä. Hyundain Hayden Paddon oli kolmas jäätyään puoli sekuntia.

Östberg avasi MM-kautensa vasta nyt lyötyään hynttyyn yhteen tsekkikuski Martin Prokopin kanssa. UrheiluUutiset.com uutisoi tallista jo 12.12. Kuskimarkkinat valmiit

Toyotan Latvala jäi pohja-ajasta 4,6 sekuntia ja Hänninen peräti 16,8 sekuntia. Kumpikin kuski kuitenkin korosti, ettei syytä huoleen ole.

– Harvinaisen pitkä testierikoiskoe. Harvoin on yli 7-kilometrista testierikoista. Fiilis autoon on hyvä. Kokeilin vähän erilaisia juttuja, ja nyt olen auton säätöihin tyytyväinen, Latvala sanoi Toyotan twitter-viestissä.

– Testierikoiskoe oli ok. Se oli pääasiassa vain sitä, että katsottiin, että auto ja kaikki toimii. Kyse oli myös renkaiden säästämisestä rallia varten. Ei mitään draamaa sen suhteen, Hänninen totesi.

WRC2-luokassa nopein oli jo konkariosastoon laskettava Henning Solberg. Hän pesi Eric Camillin 0,2 ja Teemu Sunisen 1,3 sekunnilla.

Testierikokeen tulokset:

1.Mads Östberg, Ford, 4.11,6min

2.Craig Breen, Citroen, +0,1 s

3.Hayden Paddon, Hyundai, +0,5 s

4.Kris Meeke, Citroen, +0,6 s

5.Dani Sordo, Hyundai, +2,4 s

6.Thierry Neuville, Hyundai, +2,9 s

7.Elvyn Evans, Ford, +3,5 s

8.Stephane Lefebvre, Citroen ja Ott Tänak, Ford, +4,5 s

10.Jari-Matti Latvala, Toyota, +4,6 s

13.(WRC2 3.)Teemu Suninen, Ford, +11,7s

15.Juho Hänninen, Toyota, +16,8 s

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit