Ott Tänak voi olla Ruotsin ässä: ”Mahdollisuus taistella kärkisijoista”

5.2.2017 / 10:58
Ott Tänakin vauhtivarat tiedetään. Jos kaikki osuu ns. kohdalleen, hän taistelee Ruotsin osakilpailun voitosta. (kuva: M-Sport Ford)

[ A- ] / [ A+ ]

Ott Tänak aloitti MM-kauden rouhealla esityksellä. Hän taisteli jopa Monte Carlon voitosta, mutta kun uuden Ford Fiestan moottori yski päätöspäivänä vain kahdella sylinterillä, tipahti virolaiskuski kakkossijalta kolmanneksi.

Urallaan melkoisessa aaltoliikkeessä ollut Tänak osoitti heti, että häntä ei voi enää sivuttaa voittajaspekulaatioissa. Ruotsista hän hakee kovaa tulosta.

– Tämä on yksi lempikilpailuistani. Kovavauhtiset erikoiskokeet antavat todellisen adrenaliiniruiskeen. Tänä vuonna entistä tehokkaampien autojen kanssa siitä tulee todella erityistä. Erikoiskokeet ovat todella mukavia ajaa, nopeita ja jouhevia. Ajon pitää olla rentoa ja keskittynyttä, jotta pääsee hyvään rytmiin. Toivon kunnon talvisia olosuhteita, ja että olisi mahdollisuus taistella kärkisijoista, Tänak sanoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Hänellä on Ruotsista ihan mukava CV. Kaksi viidettä ja yksi neljäs sija, ja lisäksi jokunen pohja-aikakin. Nyt aika voi olla kypsä uran avausvoitolle.

– Tärkeintä on hyvä fiilis heti alusta ja puhdas suoritus. Toivottavasti sääolosuhteet ovat eduksemme, ja voimme hakea lisää tukea lumipenkoista. Ajolinjat ovat erittäin kapeat ja se on ehkä tämän rallin vaikein asia. Jos sataa lunta, on pysyttävä ajolinjalla. Muuten käy niin, että hyvä pito häviää saman tien. En malta odottaa rattiin pääsyä. Mielestäni meillä on jälleen saumaa hyvään tulokseen, Tänak tarinoi.

M-Sport Fordille kauden startti oli erinomainen, sillä Sebastien Ogier voitti Monte Carlon. Avauskilpailun jälkeen talli johtaa autonvalmistajien MM-sarjaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Paddonin taso mitataan nyt Ruotsissa


Facebook kommentit