Outo auto tuotti päänvaivaa Timo Saloselle Autoglym Rallissa – “Tää härveli stoppasi tähän”

18.7.2017 / 11:23
Timo Salonen (oik.) ja Jaakko Markkula ovat tuttu kaksikko rallin MM-sarjasta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime lauantaina Sastamalassa ajetun Autoglym Rallin kaksi ehdottomasti suurinta tähteä olivat rallin MM-sarjassa tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä toisena oleva Thierry Neuville, sekä näytösajossa kahdella erikoiskokeella Peugeotin 207 S2000 -ralliautoa ohjastanut rallin vuoden 1985 maailmanmestari Timo Salonen.

Kun Timo Salonen ajoi vuonna 1985 rallin maailmanmestariksi kolmantena suomalaiskuljettajana kautta aikojen, ei Thierry Neuville ollut vielä edes syntynyt. Sastamalassa lauantaina ajetussa Autoglym Rallissa Salonen, rallin todellinen elävä legenda, sekä Neuville, mahdollinen tulevaisuuden maailmanmestari kohtasivat samoilla erikoiskokeilla, mutta ei kilpailussa. Neuville ajoi täydet kahdeksan erikoiskoetta, kun taas Salonen viihdytti yleisöä kahdella erikoiskokeella.

– Menin häviämään tälle ammattikuskille (Neuville), mutta ensi vuonna uusi yritys, Salonen hymyili rallin jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa pohdittaessa sitä millaista vauhtia Salonen päästeli tulemaan.

Salonen ajoi kahdeksan erikoiskokeen rallista toisen ja viidennen erikoiskokeen, joka oli rallin ns. yleisöerikoiskoe, vaikka metsässä ajettiinkin. Kartturina toimi Jaakko “Jaska” Markkula, joka luki nuotteja Saloselle MM-sarjassa vuosina 1975-1978 yhteensä kuudessa osakilpailussa. Toukokuussa 70 vuotta täyttäneelle Markkulalle kutsu näytösajoon tuli täydellisenä yllätyksenä.

– “Jaska” sanoi ensin, että eihän minulle ole mitään kerrottu. Sanoin, että eihän sulle tarvitse kaikkea kertoakaan. Kypärä päähän ja ajopuku päälle, niin päästään leikkimään autolla pätkille, Salonen naurahti.

Ja koska Markkula saapui paikalle vasta rallipäivän aamuna, niin kaksikko ei ehtinyt nuotittaa kahteen kertaan ajettua erikoiskoetta, joten “RAC-rallin hengessä” matkaan lähdettiin ilman nuotteja. Kalustoksi oli ensin tavoitteena saada aito B-ryhmän Peugeot 205, mutta kun se ei onnistunut, niin rallin järjestäjät päätyivät vuonna 2007 markkinoille tuotuun Peugeot 207 S2000 -ralliautoon. Kyseinen kalusto oli Saloselle täysin vieras ja se toikin heti kättelyssä ongelmia, kun matkalla kilpailukeskuksesta erikoiskokeelle kaikki ei sujunut niin kuin olisi pitänyt.

– Lähdettiin ajamaan, niin auto tuntui vähän tahmealta. No ei siinä mitään, mentiin vaan, mutta sitten syttyi keltainen valo. Sanoin “Jaskalle”, että seuraa lämpöjä, että onkohan tuulettajan hihna mennyt tai jotain. Ajettiin viisi kilometriä ja tuntui vähän “luirulta”. Koitin siinä sitten yhden jarrutuksen ja kun painoin kerran jarrua, niin se stoppasi koko auto siihen. Meillä oli käsijarru ollut koko ajan päällä. Käryäkin tuli vähän, Salonen naurahti.

Onneksi apua löytyi puhelimitse kilpailukeskuksesta.

– Soitin mekaanikolle, että tää härveli stoppasi tähän ja keltainen valo palaa. No siinä oli joku sellainen systeemi, että jos nykäiset käsijarrusta, niin se heittää kaksivetoiseksi, että saat jotenkin käännettyä. Siitä se keltainen merkkivalo johtui. No sain ohjeet miten saada se pois päältä ja sitten lähti menemään hyvin. Mutta niin hyvin tunsin sen auton, että en edes käsijarrua osannut ottaa pois päältä, Salonen kertasi tapahtumia omaan värikkääseen tyyliinsä.

 

Kuva: Jari Hotti

Tällä autolla Timo Salonen ja Jaakko Markkula viihdyttivät yleisöä Autoglym Rallissa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Ne on niin köyhiä, en ala ketään sponsoroimaan”

Timo Salonen ja Jaakko Markkula, Teemu Sunisen kartanlukijana toimivan Mikko Markkulan isä, saavuttivat 40 vuotta sitten rallin MM-sarjassa Kanadan osakilpailusta voiton, sekä Jyväskylän Suurajoista kakkossijan. 30 vuotta noiden tulosten jälkeen markkinoille tuotiin Peugeot 207 S2000 -ralliauto, jolla kaksikko nyt siis viihdytti ralliyleisöä Autoglym Rallissa. Kyseisellä mallilla voitettiin vuosina 2007-2013 yhteensä 22 EM-rallia, sekä 23 IRC-rallia. Yhden näistä IRC-voitosta ajoi Juho Hänninen Venäjällä vuonna 2008 ja kartanlukijana toimi tuolloin juuri Mikko Markkula.

Tunnetuimmat Peugeot 207 S2000 -autolla voittoihin arvosarjoissa ajaneet kuljettajat ovat Hännisen lisäksi Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Kris Meeke ja Freddy Loix. Salosella ei Sastamalassa tosin ollut juurikaan aikaa miettiä kyseisen auton historiaa ja suurimpia voittajia, sillä tottuminen vieraaseen “ranskalaiseen leijonaan” vei oman aikansa ja yksi murheenkryyneistä oli vaihdelaatikko.

– Kyllä se oli outo auto. Olisi pitänyt jonkinlaista testiä ajaa, että oppisi edes vaihteet vaihtamaan kunnolla. Välillä vaihdoin niin, että kun halusin pienempää, niin löinkin isompaa sisään. Se on jännä, että vaikka se on ylös tai alas, niin voi mennä sekaisin. Tulee mieleen, että kun ajoit B-ryhmäläistä, niin kun halusit pienempää vaihdetta, niin vedit kepistä taaksepäin. No nyt kun hain nelosta, niin tulikin kutonen. Oli se aika sähläämistä, ennen kuin siihen tottui. Toinen kierros meni jo sitten paremmin.

Vanhoille mestarikuljettajille riittää kysyntää eläkepäivinään erilaisissa tapahtumissa ja myös Salosella on kalenterissaan vielä tälle vuodelle ajokeikkoja.

– Seuraavan kerran parin viikon päästä Englannissa. Ei tarvitse kypärää laittaa päähän, mutta B-ryhmän Peugeotia pitää ajaa Glasgowissa ja vilkuttaa ihmisille. Ja elokuussa on kanssa joku kisa Peugeotilla.

Lokakuussa ajettava Rally Legends -tapahtuma sen sijaan ei Salosta kiinnosta.

– San Marinoon en lähde enää. Ne on niin köyhiä, en ala ketään sponsoroimaan. Se on viikon reissu melkein ja ilmaiseksi pitäisi lähteä. Eihän kukaan lähde taloakaan maalaamaan ilmaiseksi. Jos ei ole budjettia, niin en minä sinne lähde. Se on työtä kuitenkin. Tässä on jo 18 vuotta vedetty ammattilaisena hotellista toiseen, niin ei enää tuo matkustaminen kiinnosta, Salonen korostaa.

Jos ei San Marinossa ajettavan Rally Legends -tapahtuman tyyli miellytä Salosta, niin kehujakin järjestäjien suuntaan Euroopassa löytyy.

– Englannin ja Ranskan porukat on reiluja ja ne ymmärtää, että pitää vähän maksaakin. Silloin se on ok, Salonen muistuttaa.

Timo Salonen, 65

Rallin maailmanmestari 1985
MM-pronssia 1986
94 MM-rallia
11 voittoa, 24 palkintosijoitusta
257 ek-pohja-aikaa, 524 MM-pistettä

Jaakko Markkula, 70

14 MM-rallia
1 voitto, 2 palkintosijoitusta

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit