Pääjohtaja Toyoda muistutti rallitallinsa sloganista – “Vihaamme häviämistä”

28.1.2020 / 09:23
Kalle Rovanperä ja Toyota Gazoo Racingin presidentti Shigeki Tomoyama (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota-talli on ainoa talli rallin MM-sarjassa, joka on yltänyt vähintään yhteen palkintosijoitukseen jokaisessa Monte Carlon MM-rallissa, kun kauden perinteisesti avaavassa kilpailussa on kilpailtu uuden sukupolven WRC-aikakaudella, eli vuodesta 2017 lähtien.

Toyota uusi tämänvuotisessa kilpailussa kahden vuoden takaisen temppunsa. Vuoden 2018 Monte Carlon MM-rallissa kaksi Toyota-kuljettajaa, Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala, avasivat kauden palkintosijoituksella. Viime viikonloppuna ajetussa kilpailussa Toyotan kuljettajista Sebastien Ogier oli toinen ja Elfyn Evans kolmas.

– Toyotan osalta uusi kausi käynnistyi kahdeksan uuden kuljettajan ja kartanlukijan voimin. Olen iloinen nähdessäni, että tämä uusi kokoonpano sijoittui MM-avauksessa Yaris WRC -autoilla kokonaisuudessaan MM-pisteille ja kaksi autoa palkintosijoille, Ogierin ja (Julien) Ingrassian, sekä Evansin ja (Scott) Martinin toimesta. Tämä on loistava startti tähän kauteen, Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda hehkuttaa Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Toyota on napannut neljästä viimeisimmästä Monte Carlon MM-rallista yhteensä kuusi palkintosijoitusta (0-3-3), mutta voitto vielä puuttuu. Tänä vuonna sillä oli erinomainen mahdollisuus napata tuo puuttuva ykköstila, kun Ogier ja Evans starttasivat viimeiseen ajopäivään kaksoisjohdossa. Hyundain Thierry Neuville oli kuitenkin sunnuntaina täysin omaa luokkaansa ja nousi lopulta voittoon. Kaiken hehkutuksen keskellä Toyoda muistuttaakin tallinsa tunnetusta sloganista.

– Arvostan todella paljon Toyota Gazoo Racingin onnistunutta valmistautumista kauteen lyhyessä ajassa. Kiitos kaikille. Kuitenkin, toistan meidän sloganin, joka kuuluu “me vihaamme häviämistä”, jonka ilmoitin uusille kuljettajillemme kaksi viikkoa sitten Tokiossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Joten uskonkin, että jokainen, myös minä, on hieman pahoillaan siitä miten avauksessa lopulta kävi, Toyoda sanaili.

Ogier oli voittanut Monte Carlon MM-rallin kuutena vuonna peräkkäin (2014-2019) ja nuo voitot tulivat kolmella eri automerkillä: Volkswagenilla (2014-2016), Fordilla (2017-2018), sekä Citroenilla (2019). Seitsemäs peräkkäinen voitto ja ykkössija neljän eri automerkin ratin takana, jäi nyt toteutumatta.

– Sebastien ja Julien. Tiedän, että olisitte halunneet jatkaa peräkkäisten voittojen sarjaa kotikilpailussanne. Tehdään yhdessä Yariksesta vieläkin parempi ja yritetään voittaa niin usein kuin mahdollista. Me vihaamme häviämistä, Toyoda toisti vielä kertaalleen tallin sloganin lähettäessään terveisiä ranskalaiskaksikolle.

Toyotalla on voitettu Monte Carlon MM-ralli rallin MM-sarjan historiassa kolme kertaa ja nuo voitot tulivat 90-luvulla. Carlos Sainz ajoi ykköseksi vuosina 1991 ja 1998, kun taas vuoden 1993 kilpailu Ranskan Alpeilla oli Didier Auriolin juhlaa. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli tämänvuotisen kilpailun jälkeen samoilla linjoilla pääjohtaja Toyodan kanssa.

Kaksi palkintosijoitusta oli erinomainen tulos, mutta tarjolla olleen voiton lipsahtaminen kilpailijalle ilman muuta harmitti.

– Loistava viikonloppu meidän tallille. Tottakai on myös pieni pettymys, että emme pystyneet voittamaan. Kuljettajamme eivät olleet viimeisen ajopäivän aamuna täysin tyytyväinen autoihinsa. Teimmekin joitain muutoksia säätöihin ja loppua kohden vauhti myös koheni. Kokonaistulos uudella kuljettajakokoonpanollamme on uskomattoman hyvä, eikä pelkästään palkintopallille nousseiden Sebastienin ja Elfynin ansiosta, vaan myös Kallen, joka WRC-debyytissään ajoi viidenneksi. Se lupaa tulevaisuutta ajatellen hyvää, Mäkinen uskoo.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 13.-16. helmikuuta.

Toyota Gazoo Racing Monte Carlon MM-rallissa 2017-2020

2017

Jari-Matti Latvala 2.
Juho Hänninen 16.

2018

Ott Tänak 2.
Jari-Matti Latvala 3.
Esapekka Lappi 7.

2019

Ott Tänak 3.
Jari-Matti Latvala 5.
Kris Meeke 6.

2020

Sebastien Ogier 2.
Elfyn Evans 3.
Kalle Rovanperä 5.

 

 

Lue myös! Rovanperälle jälleen uusi ennätys – Nyt legendaarisesta Monte Carlosta (27.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit