Päällikkö Wilson tyytyväinen, Suninen täytti tavoitteen – “Olisin kyllä halunnut olla hieman nopeampi”

30.4.2018 / 13:06
Teemu Suninen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa urallaan Argentiinassa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan lähtökohdat rallin MM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun Argentiinassa olivat haastavat. Suniselle kun kyseessä oli uran ensimmäinen kilpailu tässä MM-sarjan yhdessä vaativimmista osakilpailuista.

Aivan kuten Esapekka Lapin kohdalla, niin myös Teemu Sunisen osalta uran ensimmäinen vierailu Argentiinaan rallin merkeissä oli enemmänkin opintomatka, kuin huipputuloksen tavoittelumatka. M-Sport Ford olikin asettanut Suniselle tavoitteeksi maaliinpääsyn ja sen Suninen myös teki. Lopputuloksena oli yhdeksäs sija ja kaksi MM-pistettä.

– On vielä paljon aiheita, joissa voin ajamistani kehittää. Hitaissa ja ahtaissa olosuhteissa eroa tulee vielä liiaksi kärkeen. Osalla erikoiskokeista ehdin kuitenkin lähelle “Sebin” (Sebastien Ogier) aikoja, Suninen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

M-Sport Fordin saldo Argentiinasta oli Ogierin neljäs, Elfyn Evansin kuudes, sekä Sunisen yhdeksäs sija. Tiimin tiedotteessa Suninen hehkutti autoa, Ford Fiesta WRC:tä.

– Auto oli loistava, todella mukava ja helppo ajaa. Siltä osin todella nautin tästä rallista, vaikka olisin kyllä halunnut olla hieman nopeampi, reilut viisi ja puoli minuuttia voittaja Ott Tänakille hävinnyt Suninen ruoski itseään.

Tiimipäällikkö Malcolm Wilson oli tyytyväinen 24-vuotiaan suojattinsa esitykseen tässä vaativassa kilpailussa.

– Teemu teki täsmälleen vain sen mitä hänen tarvitsi tehdä tänä viikonloppuna, vaikkakin olen varma siitä, että se oli hänelle välillä turhauttavaa, Wilson viittasi tiimin asettamaan tavoitteeseen tuoda auto ehjänä maaliin ilman riskejä.

– Kun debytoi Argentiinan MM-rallissa näillä autoilla, niin se ei ole koskaan helppoa. Kyseessä on todella haastava kilpailu ja tarvitset kokemusta pärjätäksesi täällä erinomaisesti. Nyt sitä kokemusta hänellä on ja olen varma, että hän pystyy tulevaisuudessa vahvempaan tulokseen, Wilson vakuuttaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 17.-20. toukokuuta. Suninen on kilpaillut urallaan Portugalissa aiemmin kolme kertaa: vuonna 2015 etuvetoisella Citroenilla (ulosajo, keskeytys), sekä 2016 (16.) ja 2017 (2.) WRC2-luokassa, ensin Skodalla ja vuosi sitten Fordilla.

– Katsotaan mihin voin yltää vähän tutummissa olosuhteissa, Suninen päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit