Paddon ei jatka Monte Carlon MM-rallissa perjantaina

20.1.2017 / 05:48
(Arkistokuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai Motorsport tiedotti torstain ja perjantain välisenä yönä, että Monte Carlon MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella torstai-iltana ulosajanut Hayden Paddon kartanlukijansa John Kennardin kanssa eivät tule jatkamaan rallia enää perjantaina ralli 2 -säännön turvin.

Hayden Paddon ajoi ulos Monte Carlon MM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen loppuvaiheilla, vain parisen kilometriä ennen maalia. Hyundai ei ulosajossa juurikaan vaurioitunut, mutta ulosajon yhteydessä auton alle jäänyt katsoja menehtyi saamiinsa vammoihin ja tämän seurauksena Hyundai Motorsport päätti, että Paddon ei jatka rallissa enää perjantaina.

– Olemme kaikki syvästi surullisia kuullessamme, että katsoja menehtyi torstai-iltana. Osoittaaksemme kunnioitusta häntä kohtaan, olemme päättäneet vetää auton numero neljä (Paddon) pois tämän viikonlopun rallista. Ajatuksemme ja vilpittömin osanottomme menee kaikille niille joihin tämä (onnettomuus) vaikuttaa, Hyundai tallipäällikkö Michel Nandan sanoo tallin tiedotteessa.

On varsin selvää, että rallista vetäytymiseen on vaikuttanut myös se, että tälläisen traagisen onnettomuuden jälkeen kuljettajaa on turha vaatiakaan jatkamaan kilpailua.

– Olen todella surullinen siitä mitä tänään tapahtui ja ajatukseni ovat nyt menehtyneen katsojan perheen ja ystävien luona. On vaikea sanoa tällä hetkellä enempää, koska olemme shokissa siitä mitä tapahtui. Olen pahoillani perheen, fanien ja urheilumme puolesta, Paddon kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Hyundain tiedotteessa Paddon kuvaili mitä ulosajoon johtaneessa tilanteessa oikein tapahtui. Vauhtia vasemmalle kääntyvässä mutkassa ei juurikaan ollut, mutta auto vain yksinkertaisesti lähti uusiseelantilaisen käsistä ja paiskautui vuorenseinämään.

– Ensimmäisen erikoiskokeen loppuvaiheilla tiessä oli hieman mustaa jäätä ja auto lähti siitä sivuluisuun. Sen jälkeen me olimme vain matkustajia, eikä mitään ollut enää tehtävissä, Paddon kommentoi.

Auton alle jäänyt katsoja oli onnettomuushetkellä mutkan ulkokaarteen puolella, eikä Paddonilla ollut ulosajon sattuessa mitään mahdollisuutta välttää osumaa häneen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit