Paddonille toinen peräkkäinen raju ulosajo – “En löydä sanoja”

10.6.2016 / 21:55
Hayden Paddon koki toisessa MM-rallissa peräkkäin ison pettymyksen (Kuva: Red Bull Content).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolitoista kuukautta sitten Argentiinassa uusiseelantilainen Hayden Paddon juhli komean esityksen jälkeen uransa ensimmäistä MM-rallin voittoaan ja rohkeimmat olivat jo saman tien nostamassa Hyundai-kuljettajaa mukaan mestaruustaisteluun haastamaan toden teolla Volkswagenin Sebastien Ogieria. Toisin kuitenkin kävi. Sen sijaan, että menestys olisi tuonut lisää menestystä, Paddonin kaksi viimeisintä MM-rallia ovat päättyneet rajuihin ulosajoihin.

Sekä edellisessä MM-rallissa Portugalissa, että nyt ajettavassa Italian osakilpailussa Hayden Paddonin matkanteko on päättynyt ulosajoon jo perjantaina. Portugalissa taival päättyi neljännelle erikoiskokeelle, kun Hyundai lipesi tieltä metsikön puolelle ja lopulta tulipalo tuhosi koko auton. Italiassa Paddon oli ongelmissa ensimmäistä kertaa juuri neljännellä erikoiskokeella.

– Heti lähdön jälkeen spinnasin ja kun pölypilven keskellä käänsin autoa ympäri, osuimme seinään ja takaa tukivarsi hajosi, viidenneltä sijalta ongelmien seurauksena kuusi sijaa alaspäin sijalle 11. pudonnut Paddon kommentoi varsin erikoista tapahtumasarjaa erikoiskokeen maalissa.

Matka kuitenkin pääsi jatkumaan, Paddon sai kartanlukijansa John Kennardin kanssa auton korjattua ja seuraavilla kahdella erikoiskokeella kaksikko oli hienosti kolmanneksi nopein nousten neljä sijaa ylöspäin ja seitsemänneksi. Seitsemännellä erikoiskokeella vauhti näytti jatkuvan edelleen hyvänä, kunnes viimeisessä mutkassa vain reilut 100 metriä ennen maalia Hyundai lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys.

– En löydä sanoja. Olen todella pettynyt ja pahoillani siitä, että petin jälleen kaikki tekemällä tyhmän virheen. Me kuitenkin tulemme vielä takaisin ja toivon, että tämä pieni notkahdus mitä juuri käymme läpi, auttaa meitä olemaan vahvempia tulevaisuudessa, Paddon twiittasi Twitter-tilillään.

Paddonille keskeytykset MM-ralleissa ovat olleet aiemmin uran aikana varsin harvinaisia, sillä ajamissaan 53 kilpailussa Paddon on joutunut keskeyttämään vain seitsemän kertaa. Ja nyt ensimmäistä kertaa Paddon joutui kokemaan keskeytykset peräkkäisissä MM-ralleissa.

Jari Hotti, twitter @JariHotti


Facebook kommentit