Pajari selätti säätöongelmat, virheetön ajo toi hienon tuloksen – “Nousujohteinen kisa”

18.2.2020 / 15:00
Sami Pajari ajoi junioreiden MM-avauksessa Ruotsissa neljänneksi (Kuva: JWRC).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami Pajarin uran ensimmäinen MM-ralli ulkomailla oli onnistunut. Lahtelainen tulevaisuuden lupaus yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa ajoivat nousujohteisen kilpailun päätteeksi junioreiden MM-sarjan kauden avauksessa Ruotsissa neljänneksi.

Sami Pajari, 18, lunasti paikkansa rallin junioreiden MM-sarjaan tälle kaudelle voittamalla viime vuonna Flying Finn Future Star -kilpailun toisen vaiheen. Ensimmäinenkin vaihe meni Pajarin nimiin ja siitä palkinnoksi tuli osallistuminen Suomen MM-ralliin elokuussa. Keski-Suomen sorasirkus toimi Pajarin uran MM-debyyttinä, kun taas Ruotsissa lahtelainen kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan MM-rallissa ulkomailla.

Avauserikoiskokeella Pajari ja kartanlukija Marko Salminen kellottivat kuudenneksi nopeimman ajan ja eroa kärkeen kertyi lähes puoli minuuttia. Auton säätöjen kanssa oli hieman ongelmia ja kun niitä sitten päästiin muuttamaan ennen toista erikoiskoetta, oli vauhtikin heti paremmalla tasolla. Toisella erikoiskokeella Pajari oli neljäs.

– Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen muutettiin vähän säätöjä ja saatiin sitä mieluisemmaksi haasteellisiin olosuhteisiin, Pajari kommentoi tiedotteessaan.

Ensimmäiselle yötauolle Pajari saapui sijalla viisi, eron ollessa kärkeen reilun minuutin. Harmia perjantaina tuotti vielä päivän viimeinen erikoiskoe, Torsbyn sprintti, kun Pajarin autossa ohjaustehostin reistaili. Lauantain ajopäivä toi ek-sijoitukset 4-4-1-9. Toisen ajopäivän ehdoton kohokohta oli ilman muuta pohja-aika. Sijoitus kokonaistilanteessa oli perjantain tapaan viides.

– Auto on ollut tänään hyvä, löydettiin oikeat säädöt ja on tuntunut, että ollaan vihdoinkin pystytty ajamaan omalla tasollamme eilisten vaikeuksien jälkeen. Vihdoinkin saatiin tehtyä myös pohjat ja se tuntuu hyvältä, toiseen ajopäiväänsä tyytyväinen Pajari iloitsi.

Sunnuntaina ohjelmassa oli enää vain yksi erikoiskoe. Pajari selvitti senkin virheittä maaliin ja kun JWRC:n toinen suomalaiskuljettaja, kolmantena lähes koko kilpailun ajan ollut Lauri Joona kärsi rengasrikon, nousi Pajari lopputuloksissa neljänneksi.

– Ajettiin järkevästi tämä viimeinen eikä otettu mitään isoja riskejä. Joonan puolesta harmittaa, kun hänellä oli hieno kisa käynnissä rengasrikkoon saakka. Kaiken kaikkiaan hyvä nousujohteinen kisa meiltä ja saadaan olla todella tyytyväisiä tulokseen, Pajari sanoi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Kristian Sohlberg, Pajarin valmentaja, seurasi suojattinsa tekemisiä läheltä kilpailupaikalla Ruotsissa.

– Kaiken kaikkiaan hyvä kisa Samilta! Hiukan toki harmittaa se perjantai-päivän säätöjen hakeminen, mutta oppia tuli paljon tulevaan monella saralla. Virheetön kisa, pohja-aika, sekä eilen ja tänään näytetty vauhti antaa todella paljon positiivista energiaa jatkoa ajatellen, Sohlberg luetteli Pajarin Ruotsin MM-rallin ennen kaikkea sen positiivisen annin.

Junioreiden MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Italiassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. JWRC:tä ajetaan lisäksi tänä vuonna Suomessa elokuussa, Saksassa lokakuussa, sekä Walesissa loka-marraskuun vaihteessa.

Lue myös! Junioreissa ruotsalaisjuhlat, rengasrikko pilasi Joonan kilpailun – “En tiedä mitä tapahtui” (18.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit