Pajarilla ja Mälkösellä vielä mahdollisuus mestaruuteen – “Onnistunut kausi”

30.10.2023 / 15:19
Sami Pajari ja Enni Mälkönen juhlivat voittoa Jyväskylässä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Toksport WRT -tiimin Sami Pajari ja Enni Mälkönen eivät yltäneet luokan kärkisijoille Keski-Euroopan MM-rallissa viime viikonloppuna.

Sami Pajari yhdessä kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa eivät ajaneet Keski-Euroopan MM-rallissa WRC2-luokan pisteistä. Kun luokan kaikki kuljettajat laitettiin samaan tulosluetteloon, löytyi suomalaiskaksikon nimet riviltä viisi. Eroa kärkeen kertyi lähes kolme minuuttia. Pajari ja Mälkönen osallistuivat tänä vuonna yhdeksään MM-ralliin ja paras tulos, WRC2-luokan voitto, tuli Jyväskylästä elokuun alussa. WRC2 Challenger -voittoja kertyi yhteensä neljä kappaletta.

– Meidän kausi MM-sarjassa oli kaikkineen onnistunut, vaikka pari nollakisaakin osui matkaan. Onnistuimme kuitenkin näyttämään nopeuttamme erilaisissa kisoissa ja ottamaan oppia tulevaisuuteen niistä, joissa aivan kärkeen ei päästy. Tiimille ja kaikille tukijoukoillemme täytyy antaa valtaisat kiitokset kaikesta mitä kauden aikana on saatu aikaan, Pajari sanoi tiedotteessaan.

Pajarin ja Mälkösen nimet löytyvät ennen MM-sarjan kauden viimeistä osakilpailua WRC2 Challenger -luokan pistejohdosta, joten mestaruuteen on edelleen mahdollisuus olemassa. Keski-Euroopan MM-rallissa kolmanneksi ajanut Kajetan Kajetanowicz nousi 10 pisteen päähän Pajarista, kun taas viidennen sijan napanneella Nikolay Gryazinilla eroa kärkeen on 22 pistettä.

Pajarin ja Mälkösen sääntöjen mukainen kilpailujen määrä kuluvalta kaudelta on jo täynnä ja he eivät kauden viimeisessä MM-rallissa Japanissa kilpaile. Kajetanowicz ja Gryazin sen sijaan ovat mukana. Varmaa on se, että suomalaiset tulevat nappaamaan mitalin tästä luokasta, mutta mikä on mitalin väri, sen kohtalon määrittelevät edellä mainitut kaksi kuljettajaa. Japanissa WRC2 Challenger -luokan pisteistä kilpailee myös muun muassa Heikki Kovalainen.

Mikäli Kajetanowicz sijoittuu Japanissa neljän parhaan joukkoon ja Gryazin ei voita, nappaa puolalainen mestaruuden. Kolmen parhaan joukkoon sijoittuessaan Kajetanowicz on varmuudella mestari, huolimatta siitä mikä on Gryazinin sijoitus. Mikäli kuljettajat päätyvät tasapisteisiin, ratkaisee luokkavoittojen määrä. Pajarilla voittoja on neljä, Kajetanowiczilla kolme ja Gryazinilla kaksi. WRC2 Challenger -luokassa ei jaeta Power Stage -pisteitä.

Rallin MM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajetaan Japanissa 16.-19. marraskuuta.

WRC2 Challenger pisteet 12/13 osakilpailua

1) Sami Pajari 118
2) Kajetan Kajetanowicz (POL) 108
3) Nikolay Gryazin (RUS) 96

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit