Pajarin kolmen rallin helmikuu käynnistyy Mikkelistä – “Eräänlainen testikisa”

7.2.2020 / 08:41
Sami Pajarilla on edessään kiireinen helmikuu (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut Sami Pajari avasi kautensa hallitsevana Suomen mestarina Tunturirallin kakkossijalla. Heinolan UA:ta edustavalla lahtelaisella on helmikuussa edessään kiireiset viikot, kun kalenterissa on neljän viikon sisään kolme rallia.

Rallin SM-sarjan kauden avaus, Tunturiralli Rovaniemellä tammikuussa, toi Sami Pajarille, 18, SM3-luokasta toisen sijan. Luokan hallitseva Suomen mestari kävi luokkavoitosta tiukkaa taistelua Lauri Joonaa vastaan koko kilpailun ajan, mutta joutui tällä kertaa taipumaan eron ollessa maalissa 7,5 sekuntia.

– Toiseen sijaan ollaan ihan tyytyväisiä, vaikka voitto aina kiinnostaa tietenkin. Ansaitusti Lauri kuitenkin voitti ja rehdit onnittelut siitä, Pajari myönsi rehdisti kilpailun jälkeen.

Vaikka Tunturirallin ja tänä viikonloppuna Mikkelissä ajettavan rallin SM-sarjan kauden toisen osakilpailun, Vaakuna Rallin, väliin mahtuikin kilpailutaukoa vain kolme viikkoa, on Pajarin taustalla tapahtunut paljon. Reilun kauden mittainen yhteistyö Antti Haapalan kanssa tuli päätökseensä ja uudeksi kartanlukijaksi tulee Marko Salminen. Mitään draamaa ei tähän muutokseen sisälly, vaan Pajarin mukaan vaihdoksen taustalla on saada auton kabiiniin lisää kokemusta.

– Antti on todellinen ammattilainen ja haluankin kiittää häntä ja toivottaa onnea tuleviin koitoksiin. Meillä sujui hommat kabiinissa hienosti yhdessä, todisteena siitä esimerkiksi viime vuoden SM3-luokan Suomen mestaruus. Mutta tosiasiahan on se, että MM-ralleissa kokemus on valttia ja sitä Marko tuo roppakaupalla lisää. Se on ihan selvä, Pajari taustoitti tiedotteessaan aiemmin tammikuussa.

41-vuotias Salminen omaa kilpailukokemusta kotimaan rallien lisäksi paljon myös ulkomailta, muun muassa MM-ralleja CV:stä löytyy 31 kappaletta.

– Sami teki heti vaikutuksen ajotaidoillaan. Potentiaalia siis löytyy ja kun kaveri on vielä todella fiksu ja halu kehittyä on kova, niin uskon, että saadaan yhteistyö pelaamaan oikeinkin hienosti. Innolla odotan tulevia haasteita ja toivottavasti pystyn omalla kokemuksellani auttamaan nuorta miestä eteenpäin uralla, Salminen kommentoi.

Pajarin ja Salmisen ensimmäinen yhteinen kilpailu on Mikkelin SM-ralli tänä viikonloppuna. Siitä kaksikko suuntaa ensi viikolla Ruotsin MM-ralliin ja helmikuun viimeisenä viikonloppuna edessä on Joensuun SM-ralli. Kolme rallia neljän viikon sisään tietää siis kiireistä helmikuuta.

– Mikkeli on meillä eräänlainen testikisa, jossa saadaan ajettua yhteistä työskentelyä kilpailuolosuhteissa sisään. Viime syksynä testeissä hommaa kokeiltiin sen verran, että kyllä meillä toisistamme on selkeät muistikuvat kabiinissa työskentelystä ja potentiaalista. Sunnuntaina suunnataan jo Ruotsiin, joten lepohetkiä tässä ei ole hetkeen luvassa, kun Itärallikin on jo sitten pari viikkoa Ruotsin jälkeen luvassa, Pajari sanoo.

 

Sami Pajari avasi kautensa tammikuussa Rovaniemeltä ajamalla Tunturirallissa SM3-luokassa toiseksi (Kuva: RPF).

 

“Katsojana olen tainnut joskus olla”

Viime vuonna Pajari kirjautti nimiinsä AKK:n Flying Finn Future Star -kilpailun molempien vaiheiden voitot, joista jälkimmäisen palkinto on osallistuminen rallin junioreiden MM-sarjaan (JWRC) tänä vuonna. Viiden osakilpailun mittainen MM-sarja käynnistyy Ruotsista ja siellä Pajari hyppää viimevuotisen Suomen MM-rallin tavoin Ford Fiesta R2 -auton viimeisimmän version, eli R2T:n rattiin.

Samanlainen auto tulee Pajarille käyttöön myös Suomessa ajettaviin kilpailuihin Joensuun SM-rallista eteenpäin, kiitos yrittäjä Marko Toivosen kanssa solmitun yhteistyösopimuksen. Uuden auton ylläpidosta vastaa Pajarin taustalla ja kaluston parissa aiemminkin vaikuttanut Jukka Haran johtama Dogbox Oy.

– Kyllä täytyy olla nöyrästi kiitollinen tästä avusta ja mahdollisuudesta! Tästä on aivan varmasti ajamisen osalta selkeästi hyötyä, kun saa kotimaan ja ulkomaan kisat ajaa toisiaan vastaavalla kalustolla. Vanhemman ja uudemman painoksen välillä kuitenkin on ollut hieman eroja painossa, leveydessä ja muutamissa muissa pienissä asioissa moottoria myöden, Pajari kuvailee.

Viime aikoina Pajari on viihtynyt Mikkelin suunnalla “pajahommissa”.

– Olen ollut huoltomiehen kanssa kasaamassa uutta autoa valmiiksi. Auton kasaaminen voi olla tulevaisuudessa hyödyksi, kun ajatellaan vaikkapa tulevaa Ruotsin MM-rallia ja tulevia JWRC-osakilpailuja. Luotettavasti palvellut mestaruuteen vienyt automme on ollut myös huollettavana, joten luottavaisin ja innostunein mielin suuntaamme Mikkeliin, Pajari vakuuttaa.

Viime vuonna Mikkelin SM-ralli piti taukoa SM-sarjasta, joten viime vuonna rallin SM-sarjassa debytoineelle Pajarille osallistuminen perinteiseen Vaakuna Ralliin on uran ensimmäinen.

– Aiempaa kilpailukokemusta minulla ei tämän seudun tiestöstä ole. Katsojana olen tainnut joskus olla. Kuulemani mukaan varsin mukavat tiestöt on kyseessä, Pajari ennakoi.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Vaakuna Ralli, polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Loput kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina ja maaliseremoniat Mikkelin torilla käynnistyvät kello 19.18.

Lue myös! Mikkelissä luvassa hieno ralliviikonloppu – SM Vaakuna Rallin katsojaopas (6.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit