Pajurannalla rikkonainen kausi Italiassa: “Urheilussa tulee huonoja vuosia”

16.10.2016 / 21:42
Juuso-Matti Pajurannan kausi Italiassa oli rikkonainen. Päätösviikonloppu toi sijat kolme ja viisi. (kuva: Photo4)

[ A- ] / [ A+ ]

Trofeo Nazionale Abarth- sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Italian Mugellossa. Juuso-Matti Pajurannan kausi on kulkenut hieman vastatuulessa ja Pajuranta lähtikin hakemaan Mugellosta kahta onnistunutta kilpailulähtöä.

Lauantaina ajetuissa harjoituksissa Pajuranta oli kolmas ja lähti aika-ajoon taistelemaan paalupaikasta. Nuorukaisen viimeisellä nopealla kierroksella näyttikin jo kahden ensimmäisen sektorin jälkeen, että Pajuranta kaasuttelee paalulle kunnes viimeisessä sektorissa italialainen Alex Campani peitti täysin suomalaisen ajolinjan. Näin Pajuranta oli aika-ajon kolmas ja vaikka asiaa puitiin session jälkeen, ei italialainen saanut mitään rangaistusta.

Sunnuntaina vuorossa oli kaksi kilpailulähtöä ja ensimmäiseen Pajuranta starttasi kolmannesta ruudusta. Nuorukainen onnistuikin hyvin lähdössä ja nousi jo ensimmäisen kierroksen aikana kilpailun kärkeen.

Pajuranta johti kilpailua pitkälle yli puolen välin kunnes radan ensimmäisessä mutkassa oli liukkaan radan merkit, ja italialaiset Campani sekä Cosimo Barberini pääsivät ohitse. Viimeisillä kierroksilla Pajuranta ei pystynyt enää haastamaan tosissaan kärkeä ja oli maalissa lopulta kolmas.

Toiseen lähtöön Pajuranta starttasi kuudennesta ruudusta, sillä ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärki lähtee toiseen kilpailuun käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Startissa nuorukainen nousi yhden sijan kunnes ensimmäisellä kierroksella ohitustilanteessa Pajuranta ajautui radalta ulos rikkoen auton etupäätä. Tämän jälkeen kilpailu oli selviytymistä maaliin, kun auton suorituskyky laski huomattavasti. Maalissa Pajuranta oli lopulta viides.

– Vauhti oli jälleen hyvää viikonloppuna, mutta tänä vuonna ei onnistunut kokonainen kilpailu sitten ollenkaan tai jos se onnistui, niin lähdin viimeisestä ruudusta. No urheilussa tulee huonoja vuosia ja minun kohdallani se näytti olevan tämä vuosi ainakin tulosten valossa, kertasi sarjan loppupisteissä neljänneksi ajanut Pajuranta.

Lähde: Juuso-Matti Pajurannan tiedote


Facebook kommentit