Pasi ja Pentti Tiainen saivat kutsun Masters-kilpailuun Moskovaan: ”Aivan uskomatonta”

17.4.2017 / 19:47
Pasi (vas.) ja Pentti Tiainen ovat otettuja kunniasta kilpailla Moskovan Rally Master Showssa. Isä ja poika olivat kutsusta kiitollisia, mutta edelleen vähän ymmällään.

[ A- ] / [ A+ ]

Pasi ja Pentti Tiainen kilpailevat ensi viikonloppuna Moskovan Rally Masters Showssa. Kutsu tuli pitkään rallia harrastaneelle kaksikolle aivan yllättäen. Pentti Tiainen ei aluksi edes uskonut, että kutsu oli totta.

– Olimme viime vuonna kauden päätösrallissa Saarenmaalla, olikohan jo 23. kerta, ja meillä oli siinä auton kanssa vähän hässäkkää. Kytkin luisti ja vaihdelaatikkokin oli otettu irti, ja mietittiin että päästäänkö edes jatkamaan. Minäkin olin siellä auton alla sähläämässä, ja viereen tuli ihan vieras kaveri kyselemään, että oletko Pentti Tiainen. Sanoin että olen, mutta nyt on vähän kiire. Kaveri siihen, että tervetuloa ajamaan ensi keväänä Moskovaan Masters Showhun. Ajattelin ensin, että nyt on joku varmaan vetänyt liikaa viinaa, mutta kyllä se sitten ihan totta oli. En edelleenkään tänä päivänä tiedä syytä miksi meidät on sinne kutsuttu, ja mikä se kimmoke järjestäjien puolelta oli. Sitä me ihmettelemme vieläkin. Mutta ilmeisesti he ovat seuranneet miten paljon olen ollut Virossa mukana ja lajia harrastanut. Ja kutsu tuli nimenomaan niin, että Starletilla pitää mennä, ei BMW:llä, Tiainen kertoo UrheiluUutiset.comille.

– Mahtava kunnioitus minun uralle ja tietysti Pasinkin. Tämä on uskomatonta, aivan jotain uskomatonta. Todella suuri kunnianosoitus. Olen äärimmäisen kiitollinen. Ei tätä ensin tosiaan edes uskonut todeksi, hän lisää.

Järjestäjä maksaa suomalaisparille kaikki kulut matkoineen, majoituksineen ja viisumeineen päivineen.

– Kyllä, nyt mennään ensimmäisen kerran ralliin ammattilaisena. Kaikki maksetaan ja on järjestetty valmiiksi, lähes 40 vuotta rallin parissa toiminut Tiainen nauraa tyytyväisenä.

Kilpailussa ovat suomalaisista aiemmin ajaneet Ville Silvasti, Joonas Soilu ja Toni Gardemeister. Lisäksi Ari Vatanen ja Markku Alen ovat olleet kunniavieraina, mutta eivät kilpailijoina.

Kilpailu ajetaan lauantaina, ja ohjelmassa kaksi kahden erikoiskokeen lenkkiä, jotka ovat omia kilpailujaan. Eli kahden erikoiskokeen (1,7 km ja 16 km) jälkeen julistetaan ensimmäisen kilpailun voittaja, ja kun samat erikoiskokeet on ajettu toiseen kertaan, saadaan toisen osakilpailun voittaja.

– Yritämme ajaa kaksivetoisten voitosta tietenkin. Vastus ei ole helppo. Siellä VFTS Ladoja ja kaikkea. Periksi ei anneta yhtään tuumaa.

– Puitteet ovat todella hienot mitä olen kuvista nähnyt. Varikkoalueena on olympialaisiin tehty maantiepyöräilyalue. Ajettavat tiet on tehty olympialaisten maantiepyöräilyä varten, Tiainen kertoo.

Tiaisen lisäksi tämän kilpailuun on Suomesta kutsuttu A-ryhmän Mitsubishi Lancerilla ajava Jari Latvala.

Nykymuodossaan vuodesta 2011 ajetun kilpailun voittaneet Mark Higgins, Evgeni Novikov kahdesti, Markko Märtin, Alexey Lukyanuk ja Nikolay Gryazin. Tämän vuoden lähtölistalta löytyy monenkirjavaa kalustoa nykyaikaisesta Ford Fiesta R5:stä historic-luokan B-ryhmään Audi Quattroon.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit