Pasi Laaksomaa voittoon Lammilla – Laitilasta pettymys keskeytyksen myötä

31.8.2018 / 09:48
Pasi Laaksomaa Lammi Rallissa (Kuva: Juuso Kuhanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rally Trophy -sarjan vuosien 2016 ja 2017 mestari Pasi Laaksomaa ja hänen kartanlukijansa Susanna Laaksomaa pääsivät nauttimaan elokuussa ajetun Lammi Rallin luokkavoitosta. Kilpailu starttasi maineikkaan Lahti Historic Rallyn perään Lahden satamasta ja reitti suuntasi Hämeenkosken, sekä Lammin hienoille, mutta vaativille teille.

Rallin ensimmäinen lenkki ei kuitenkaan alkanut Laaksomailta parhaalla mahdollisella tavalla.

– Meillä oli alussa Volkswagen Polossamme hieman käyntihäiriöitä, mitkä vaikuttivat ajamiseen. Pääsimme kuitenkin huoltoon, missä tiimi teki jälleen mahtavaa työtä ja laittoi auton kuntoon. Lisäksi helteinen sää oli oma haasteensa ja siinä oli kyllä niin kuskit, kuin autot aika kovilla, Pasi Laaksomaa kommentoi.

Laaksomaat olivat toisia luokassaan vain vajaan kolmen sekunnin erolla kärkitilaa hallussaan pitäneeseen Saku Tiaiseen nähden ennen kilpailun viimeistä erikoiskoetta, mistä tulikin melkoinen näytös.

– Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin takaa-ajoasemasta, mutta pystyimme lataamaan sinne sellaisen hyökkäyksen, että se siivitti meidät hienohin, yli 13 sekunnin pätkäpohjiin ja luokkavoittoon lopulta reilulla 10 sekunnilla. Kaiken kaikkiaan tämä oli oikein hieno kisa, väkeä riitti teiden varsilla ja tunnelma oli oikein mahtava. Kiitos jälleen kartturille, huoltotiimille ja tukijoille, Pasi Laaksomaa sanaili tyytyväisenä kilpailun maalissa.

Kauden neljännessä osakilpailussa Laitilassa sarjan pistejohtaja Laaksomaa joutui keskeyttämään auton tekniikkamurheiden seurauksena toisella erikoiskokeella ja tämä pudotti lahtelaisen pisteissä viidenneksi.

Rally Trophy -sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Heinolassa 22. syyskuuta.

Rally Trophy pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Janne Luhtanen (Volkswagen Polo) 66,12
2) Jani Laaksonen (Volkswagen Polo) 63,04
3) Ajari Piironen (Renault Clio) 54,89
4) Timo Karhinen (Honda Civic) 53,01
5) Pasi Laaksomaa (Volkswagen Polo) 52,48

Teksti: Sami Kolsi, Pasi Laaksomaan tiedotus


Facebook kommentit