Pasmalla kolmen palkinnon viikonloppu Skotlannissa – “Harmi, että voittoa ei tullut”

28.8.2018 / 07:50
Pasmalle (vas.) Knockhillin palkintopalli tuli tutuksi (Kuva: Jakob Ebrey Photography).

[ A- ] / [ A+ ]

Formuloiden Brittien F4-sarjan kauden kahdeksas kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Knockhillin radalla Skotlannissa. Kaikissa viikonlopun kolmessa lähdössä palkinnoille ajanut Patrik Pasma nousi samalla sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon.

Kahden viikon takaiseen Rockinghamin menestykseen, kaksi osakilpailuvoittoa, ei Patrik Pasma tällä kertaa yltänyt, mutta kaksi kakkossijaa ja yksi kolmas sija olivat jälleen kerran hyvä näyte oululaisen osaamisesta. Arden Motorsport -tiimissä kilpaileva Pasma kellotti lauantain kahdessa aika-ajossa toiseksi nopeimmat ajat ja se tarkoitti toista lähtöruutua niin ensimmäiseen, kuin kolmanteenkin kilpailulähtöön.

– Ei ollut ihan helpoin kisa, mutta kakkossija on ihan hyvä tulos. Huomiseksi on ennustettu sadetta ja sehän sopii minulle hyvin, Pasma kommentoi tiedotteessaan lauantaina ajetun ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen.

Sunnuntaina ajettiin kaksi kilpailulähtöä, joista ensimmäiseen startattiin kärjen osalta lauantain kilpailulähdön tulosten mukaisesti käännetyssä järjestyksessä. Pasman lähtöruutu oli viides ja maalissa suomalaisen sijoitus rankkasateessa ajetussa kilpailussa oli kolmas. Pasma kävi viimeisestä palkintosijoituksesta kovaa taistelua sarjan pistejohtaja Kiern Jewissiä vastaan kääntäen tilanteen edukseen aivan kilpailun loppuhetkillä tapahtuneen ohituksen ansiosta.

– Olipahan kisa! Radalla oli paljon vettä ja se vaikeutti näkyvyyttä todella paljon. Välillä ei meinannut nähdä mitään eteensä, Pasma ihmetteli.

Viikonlopun viimeiseen kilpailulähtöön Pasma starttasi lauantain aika-ajojen mukaan toisesta lähtöruudusta ja myös ruutulipulla sijoitus oli toinen. Kolmen palkintosijoituksen myötä Pasma nousi sarjapisteissä viidenneksi.

– Onhan se tietysti harmi, että voittoa ei tänä viikonloppuna tullut. Mutta toisaalta palkintosijoitus kaikista viikonlopun kisoista on ihan hyvä saavutus. Tällä kaudella ainoastaan sarjaa johtava Jewiss on pystynyt samaan Oulton Parkin osakilpailussa, Pasma muistutti.

Sarjan toinen suomalainen, Paavo Tonteri, oli ensimmäisessä kilpailulähdössä kahdeksas ja kolmannessa seitsemäs. Tällä kaudella yhden voiton, kaksi kakkossijaa, sekä neljä kolmatta sijaa saavuttanut Tonteri on pisteissä sijalla seitsemän ja tulokkaiden cupissa kolmantena.

Brittien F4-sarjan kauden seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon päästä Silverstonessa, Englannissa.

Pistetilanne 24/30 osakilpailua

1) Kiern Jewiss (Double R) 353
2) Ayrton Simmons (JHR) 322
3) Dennis Hauger (Arden) 283
4) Jack Doohan (Arden) 259
5) Patrik Pasma (Arden) 239
6) Jonathan Hoggard (Fortec) 223
7) Paavo Tonteri (Double R) 219
8) Seb Priaulx (Arden) 214
9) Josh Skelton (JHR) 81
10) Manuel Sulaiman (JHR) 69

Tulokkaiden Cup

1) Dennis Hauger (Arden) 431
2) Jack Doohan (Arden) 425
3) Paavo Tonteri (Double R) 369

Lue myös! Pasma tuoreena tuplavoittajana Skotlantiin – “Todella upea viikonloppu Patrikilta” (25.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit