Pasman huikea viikko, jatkosopimus ja kolme palkintosijoitusta – “Hieno päätös sarjalle”

23.2.2021 / 05:18
Patrik Pasma ja sinivalkoista voitonriemua Abu Dhabissa (Kuva: Evans GP).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasmalle viikonloppu Abu Dhabissa toi kolmesta ajetusta kilpailulähdöstä yhtä monta palkintosijoitusta.

Aasian Formula 3 -sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa. Patrik Pasmalle, 20, viikonloppu oli menestyksekäs, kun australialaisen Evans GP -tiimin suomalaiskuljettaja kirjautti viikonlopun kolmesta kilpailulähdöstä yhden voiton ja kaksi kakkossijaa. Vapaissa harjoituksissa Pasma oli nopein ja aika-ajoista hän kirjautti eturivin lähtöpaikat kaikkiin kolmeen kilpailulähtöön.

– Olihan tämä hieno päätös tälle sarjalle! Harmittaa, kun viikonlopun toinen voitto muuttui kakkostilaksi aikasakon myötä, mutta silti tulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kolme “podiumia” kolmesta, oululainen kommentoi tiedotteessaan onnistuneen viikonlopun jälkeen.

Tämänvuotinen Aasian Formula 3 -sarja piti sisällään viisi osakilpailua ja yhteensä 15 kilpailulähtöä, joista Dubai Autodrome -radalla ajettiin kuusi ja Yas Marinan radalla yhdeksän. Kausi vietiin läpi todella nopeassa tahdissa, sillä viisi osakilpailua ja 15 kilpailulähtöä oli sullottu kuukauden sisään. Pasma, tämän sarjan historian ensimmäinen suomalaiskuljettaja kautta aikojen, nousi onnistuneen viimeisen viikonlopun ansiosta loppupisteissä neljänneksi.

– Tavoitteet olivat kolmen sakkiin lopputuloksissa, mutta siihen ei aivan päästy huonon alkukauden takia. Meillä oli todella paljon teknisiä ongelmia ja jouduttiin vaihtamaan autoakin kesken kaiken. Toinen puolikas menikin sitten tosi hyvin ja oltiin melkein joka kisassa “podiumilla”. Aasian F3-sarja on ollut hyvä sarja näin talvella, kun on saanut paljon rata-aikaa, Pasma kehui.

Sarjan mestaruuden vei nimiinsä Alpinen Formula 1 -tallin testikuljettaja, kiinalainen Guanyu Zhou. Pasma saavutti kauden aikana viisi palkintosijoitusta (2-2-1) ja ne tulivat kauden viidestä viimeisestä kilpailulähdöstä. Pasma oli Evans GP -tiimin kuljettajista loppupisteissä selkeästi paras ja tiimi puolestaan saavutti tiimien loppupisteissä kakkossijan.

– Parasta oli, kun pystyttiin kehittymään tiiminä. Oli siistiä tuoda tiimille heidän ensimmäinen voittonsa, sekä hyvien loppukauden tulosten ansiosta sarjan kakkossija tiimipisteissä, Pasma hehkutti.

 

Patrik Pasma sijoittui Aasian Formula 3 -sarjan loppupisteissä sijalle neljä (Kuva: Evans GP).

 

“Voidaan varmasti taistella mestaruudesta”

Aiemmin viime viikolla suomalainen KIC Motorsport -tiimi tiedotti, että Pasma tulee jatkamaan heidän vahvuudessaan myös tänä vuonna Formula 3 Regional EM-sarjassa, missä Pasma sijoittui viime kaudella neljänneksi. Petri Lappalaisen omistama KIC Motorsport -tiimi puolestaan saavutti tiimipisteissä toisen sijan.

– Vuosi sitten Patrikin vauhti kasvoi kilpailukauden edetessä ja kun palkintokorokesijoituksia ja ennen kaikkea voittoja alkoi tulemaan, niin todettiin, että silloin missio jäi hieman kesken. Nyt kilpailukaudella 2021 meillä on tavoitteena viedä se maaliin, Lappalainen korostaa.

KIC Motorsport -tiimi lähtee kauteen 2021 kolmen kuljettajan voimin. Pasman lisäksi tiimin värejä edustaa saksalainen Nico Göhler, kun taas kolmannen kuljettajan nimi tullaan julkistamaan myöhemmin.

– Kahden osakilpailuviikonlopun aikana näimme, että Nicossa on valtavasti potentiaalia ja vastaavasti kun hän koki, että pystymme tarjoamaan hänelle kilpailukykyisen auton, niin nyt meillä on ilo ja kunnia kertoa hänen olevan yksi kolmesta tiimimme kuljettajasta, tiimipäällikkö Peter Flythström kommentoi.

Formula 3 Regional EM-sarja käynnistyy huhtikuun loppupuolella Spa-Francorchampsissa, Belgiassa.

– Tähän mennessä 12 tiimiä on ilmoittautunut mukaan joko kahdella tai kolmella kilpailijalla. Tiimimme kuljettajat saavat vastaansa esimerkiksi brasiliaisen F1-kuljettaja Rubens Barrichellon pojan Eduardo Barrichellon. Taso sarjassa tulee olemaan kova ja siten koemme myös, että urallaan kokenut ja menestynyt Pasma on oikea henkilö, jolta kaksi nuorempaa kuljettajaamme voivat saada paljon oppia, Lappalainen arvioi.

Pasma on vakuuttunut sekä tiiminsä, että myös omista menestysmahdollisuuksistaan kaudella 2021.

– Innolla odotan Euroopan sarjan alkua. Mielestäni meillä on tosi hyvä paketti ja voidaan varmasti taistella mestaruudesta, Pasma vakuuttaa.

Aasian Formula 3 -sarjan loppupisteet 2021

1) Guanyu Zhou (CHI) 257
2) Pierre-Louis Chovet (FRA) 241
3) Jehan Daruvala (IND) 192
4) Patrik Pasma 146
5) Roy Nissany (ISR) 99
6) Isack Hadjar (FRA) 95
7) Dino Beganovic (SWE) 88
8) Ayumu Iwasa (JPN) 81
9) Cem Bolukbasi (TUR) 61
10) Roman Stanek (CZE) 60

Formula 3 Regional EM-sarjan kilpailukalenteri 2021

23.-25.04. Spa-Francorchamps, Belgia
07.-09.05. Barcelona, Espanja
20.-23.05. Monaco
28.-30.05. Paul Ricard, Ranska
18.-20.06. Zandvoort, Alankomaat
23.-25.07. Imola, Italia
06.-08.08. Nurburgring, Saksa
10.-12.09. Red Bull Ring, Itävalta
08.-10.10. Mugello, Italia
29.-31.10. Monza, Italia

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit