MOTORSPORT

Patric Öhman hyödynsi kilpailutauon tehokkaasti – “Nieleskeltiin pölyt ja pettymykset”

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä Pohjanmaa Rallin merkeissä. Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman ja kartanlukija Aki Sparre lähtevät hakemaan hyvitystä Kouvolassa ajetun edellisen osakilpailun pettymykselle.

Kolmisen viikkoa sitten Kouvolassa ajettu rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ei tuonut SM3-luokassa kilpailevalle Patric Öhmanille ennen kilpailua tavoitteeksi asetettua sijoittumista kymmenen parhaan joukkoon, vaan maalissa sijoitus oli 11. SM3-luokan pisteissä Öhman on ennen Seinäjoen osakilpailua sijalla 13.

– Kouvolan jälkeen meillä oli oikeinkin hyvä resepti, millä jatkaa eteenpäin, eli nieleskeltiin pölyt ja pettymykset, sekä yritettiin miettiä sitä miksi ei pystytty nostamaan vauhtia sille tasolle mille olisi haluttu. Varsinkin se iltapäivän lenkki analysoitiin läpi, että miksi kävi niin kuin kävi, Öhman kuvailee.

Öhmanin mukaan myös hieman lomailua on lyhyehkölle tauolle mahtunut, sekä testiajoa noin 50 kilometrin verran viime viikonloppuna.

– Tsekattiin, että kaikki toimii ja haettiin tuntumaa, ravisteltiin ruosteita mitä on ehtinyt kolmen viikon aikana kertymään. Ei sen suurempia muutoksia tehty. Saatiin myös hyviä juttuja ajamiseen liittyen kyydissä olevilta henkilöiltä, että mitä lähteä kehittämään ja vahvistusta myös sille mitä itsekin Kouvolan jälkeen mietti, Öhman sanoo.

On selvää, että kun halutaan analysoida omaa ajoa ja etsiä niitä elementtejä, joita halutaan korjata, niin videot ovat tässä kohtaa se tärkein työkalu.

– Sitä kautta sitä lähdetään rakentamaan. Tehdään erilaista vertailua ja nimenomaan in-car-videoiden pohjalta.

Öhmanin mukaan nyt tehty työ tuotti tulosta ja kehityskohteita myös löytyi.

– Ihan varmasti löytyi. Kaluston puolesta ei ole mitään, vaan se on omaan ajamiseen, tienkäyttöön ja kaikkeen siihen liittyvää juttua, Öhman taustoittaa.

“Heti perjantai-iltana täysi rähinä päälle”

Pohjanmaa Rallissa ajetaan kahden päivän aikana kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 107 kilometriä. Perjantain osuus on kaksi erikoiskoetta ja reilut 16 ek-kilometriä, kun taas lauantaina urakoidaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 90,5 kilometriä. Vaikka perjantain kilometrit ovatkin vain murto-osa lauantaihin verrattuna, niin Öhman korostaa, että myös lyhyt avauspäivä on tärkeässä roolissa.

– Eihän siinä ole ek-kilometrejä paljon, mutta sitten jos lähdet hakemaan itseäsi perjantain jälkeen tulosluettelosta sieltä häntäpäästä ja toteat, että okei meillä on 45 sekuntia kärkeen, niin aika vaikea se hyökkäysfiilis on kaivaa sen jälkeen lauantai-aamuun. Mutta jos olet perjantaina onnistunut ja olet hyvissä asemissa, niin tottakai sinulla on ihan eri fiilis lauantaina. Heti on aamulla vähän verenmaku suussa, Öhman korostaa.

Pohjanmaan seutu teki tänä vuonna paluun rallin SM-sarjaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Öhman sanoo, ettei koskaan ole tällä seudulla aiemmin kilpaillut.

– Olen vain kuullut tarinaa niistä tylsistä Pohjanmaan lakeuksien teistä. Tottakai sitä toivoo, että se tie kääntyilisi muutenkin kuin vain pellon päädyissä. Itse enemmän suosin sellaista teknisempää ja kääntyilevämpää tietä korkeuseroineen, kuin sellaista missä mennään viitosvaihteella koko ajan kaasu pohjassa, Öhman sanoo.

Tavoitteen osalta tilanne on tuttu aiemmista SM-ralleista tältä kaudelta.

– Ei ainakaan niistä tavoitteista mistä ollaan koko kausi puhuttu, niin yhtään voi lähteä tinkimään. Kouvolaan jo sanoin, että lähdetään sitä riskikynnystä vähän nostamaan, mutta sitten kuitenkin jäi jollain tasolla vähän piippuun. Tavoitteet pidetään kuitenkin samassa, eli sinne kympin sakkiin vähintään, varsinkin kun se ei Kouvolassa onnistunut ja ajatus on nyt se, että jollain tasolla lähdetään sitä riskikynnystäkin nostamaan. Heti perjantai-iltana täysi rähinä päälle, Öhman päätti.

Patric Öhman ja Aki Sparre kilpailevat Pohjanmaa Rallissa numerolla 15.

Teksti: Go4Speed Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com