MOTORSPORT

Patric Öhmanin tavoite Tunturirallissa täyttyi – “Maaliin päästiin, se oli ykkösasia”

Go4Speed Motorsportin Patric Öhman ja kartanlukija Aki Sparre sijoittuivat viime viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Arctic Lapland Rallissa, Tunturirallissa, SM3-luokassa kahdeksanneksi.

Kolmatta kertaa Tunturiralliin osallistunut Patric Öhman, 32, asetti tavoitteekseen tämänvuotiseen kilpailuun maaliinpääsyn, joka toisi uuden auton tälle kaudelle saaneelle vantaalaiselle arvokkaita kilometrejä tulevia kilpailuja silmällä pitäen, testikilometrit talvitauolla kun jäivät varsin vähiin.

– Tavoite täyttyi ja maaliin päästiin, se oli ykkösasia ja sitä täältä lähdettiin hakemaan. Toinen positiivinen asia oli se, että auto toimi tekniikan suhteen moitteitta, ei ollut sen suhteen mitään ongelmia koko viikonlopun aikana, Öhman kertaa kilpailuviikonlopun positiivista antia.

Ford Fiesta R2T -auton tekniikka siis toimi moitteitta, mutta auton säätöihin tullaan hakemaan parannusta jatkossa, erityisesti alustan osalta.

– Nyt tiedetään mitä muutoksia alustaan tarvitsee tehdä, kun ei oltu ehditty tekemään sille mitään ennen kilpailua. Nyt opittiin paljon myös siitä, niin kuin muutenkin opittiin autosta, jossa on valtavasti potentiaalia. Tykkään siitä, on äärimmäisen nautinnollinen ajaa. Nyt vain päästään näiden saatujen kokemusten pohjalta tekemään sitä itselle vieläkin paremmaksi. Uskon, että sitä kautta ollaan seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä vieläkin valmiimpia, Öhman korostaa.

– Toivottavasti kelit etelässä sallisi sen, että päästäisiin ajamaan testiä ja kokeilemaan muun muassa juuri alustaan tehtäviä muutoksia.

Öhman ja kartanlukija Aki Sparre aloittivat Tunturirallin perjantaina ajamalla kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle SM3-luokassa 10. nopeimman ajan. Illan pimeydessä ajetut kaksi viimeistä erikoiskoetta, Siikakämä ja Mäntyvaara toiseen kertaan, toivat yhdeksänneksi nopeimmat ajat ja yhdeksäs sija oli sijoitus myös yötauolle saavuttaessa. Lauantain kuudelle erikoiskokeelle Öhman ajoi kolme kertaa yhdeksänneksi nopeimman ajan ja Mäntyvaaran kolmas ajokerta toi parhaan yksittäisen sijoituksen erikoiskokeiden osalta, kun tulosluettelosta nimi löytyi kahdeksannelta riviltä.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat näiltä osin. Edellä mainittuihin asioihin, maaliinpääsyyn ja auton toimivuuteen pitää olla tyytyväinen, mutta jossain määrin sitten kuitenkin odotin itseltäni enemmän. Ajatus oli, että lauantaina lähdetään nostamaan vauhtia, mutta ei siinä sitten onnistuttu. Sitten se meni paikoitellen yliyrittämisen puolelle, meni vähän reuhaamiseksi ja silloin varsinkaan ei kello tykkää. Mentiin penkkoja pitkin ja se ei tuottanut minkäänlaista tulosta, Öhman harmittelee.

– Sitten kun rauhoitettiin, niin sitten rauhoitettiin tietyllä tapaa vähän liikaa. Ajamisesta puuttui tasaisuus. Lievä pettymys, mutta sitten mukana oli kuitenkin niin paljon hyviä asioita, niin juuri se aiheuttaa tietynlaista ristiriitaisuutta fiilisten suhteen rallin jälkeen. Mutta Mikkelissä uskon vauhdin parantuvan, juuri näin kävi myös vuosi sitten Tunturirallin jälkeen, Öhman päättää.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Arctic Lapland Rally 2018 SM3-luokan lopputulokset

1) Jaro Kinnunen (Peugeot) 2.23.52,7
2) Niko Mäkinen (Ford) + 38,0
3) Jussi Lindberg (Renault) + 2.09,6
4) Henri Hokkala (Ford) + 2.10,8
5) Anssi Rytkönen (Peugeot) + 2.11,2
6) Lauri Joona (Ford) + 2.31,0
7) Heikki Leinonen (Peugeot) + 4.10,6
8) Patric Öhman (Ford) + 6.00,3

Teksti: Go4Speed Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com