Patrik Pasma jatkoi Englannissa palkintoputkeaan – “Rengas rengasta vasten”

19.9.2018 / 09:45
Patrik Pasma kilpailee Arden Motorsport -tiimissä (Kuva: Jakob Ebrey Photography).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasman kausi Brittien Formula 4 -sarjassa jatkui viime viikonloppuna Englannissa, Silverstonen moottoriradalla ajetulla osakilpailulla. Erinomaisessa ajovireessä oleva oululainen jatkoi hyviä otteitaan ajaen toiseksi viikonlopun toisessa lähdössä.

Arden Motorsport -tiimissä kilpaileva Patrik Pasma, 18, starttasi kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun lähes täydellisistä lähtökohdista, olihan kahden edellisen kisaviikonlopun saldona tullut kaksi voittoa ja kolme muuta palkintosijaa. Lisäksi alkuviikolla Silverstonessa ajetuissa testeissä Pasma ajoi nopeimman kierrosajan aivan omalle sekuntiluvulleen.

Silverstonen viikonloppu alkoi perjantaina ajetuilla vapailla harjoituksilla. Pasma osoitti nopeutensa ollen kolmanneksi nopein jääden ainoastaan 0,15 sekuntia päivän nopeimmasta ajasta. Lauantain aika-ajosessio keskeytettiin punaisilla lipuilla neljä minuuttia ennen määräaikaa ja Pasmalta jäi viimeinen nopea kierros ajamatta. Tuloksena oli kolmas lähtöruutu lauantain kilpailuun ja sunnuntain viimeiseen lähtöön Pasma saavutti neljännen lähtöruudun.

– Voisihan nuo lähtöruudut olla huonompiakin, onhan kakkosrivi ihan ok, mutta kun tavoitteena on paalupaikka, niin harmittaahan se, Pasma kommentoi aika-ajon jälkeen.

Brittien Formula 4 -sarjassa ajetaan kolme kilpailulähtöä jokaisen kilpailuviikonlopun aikana. Ensimmäisessä niistä Pasma sai hyvän lähdön ja nousi sen ansiosta yhden sijan. Hän ei kuitenkaan pystynyt sitä pitämään loppuun saakka ja tuloksista sijoitus löytyi viidenneltä riviltä.

Sunnuntain ensimmäiseen lähtöön starttijärjestys muodostui lauantain kilpailun tuloksista ja kärjen osalta käännettynä. Pasma starttasi ruudusta kaksi ja sai jälleen erinomaisen lähdön.

– Päästiin lähdössä tiimikaverin (Jack Doohan) kanssa paalulta lähteneen kuskin ohi. Ekat mutkat ajettiinkin ihan rengas rengasta vasten ja kilpailtiin ykkössijasta. Sitten tuli turva-auto radalle ja sen lähdettyä Doohan meni menojaan. Loppukisan ajelinkin yksinäni ja varmistelin vaan kakkossijaa, kun ei edessä, eikä takana ollut lähellä ketään haastamassa.

Silverstonen osakilpailun kolmas lähtö oli erittäin vaiheikas, kun kuski toisensa jälkeen spinnasi, eikä osumiltakaan vältytty. Pasma oli osittain olosuhteiden uhri ja putosi ensimmäisellä kierroksella peräti yhdeksänneksi. Sieltä hän aloitti nousun kohti kärkeä ja saapui ruutulipulle kuudentena.

– Eihän tämä mikään hyvä tulos ole. Viides sija oli lähellä, mutta edellä ajava peitti koko ajan niin ettei sitä päässyt ohittamaan.

Sarjan pisteissä Pasma on kuudentena. Kauden päätösosakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Brands Hatchissa.

– Meillä on vauhtia ja sekä auto, että kuski on huippukunnossa. Brandsin GP-rata on mun suosikki, siellä pistetään sitten kaikki peliin, Pasma päätti.

Teksti: Patrik Pasman tiedote


Facebook kommentit