Patrik Pasmalle historiallinen ykkössija – “Hyvät pisteet viikonlopusta”

14.2.2021 / 20:19
Patrik Pasman ja Evans GP -tiimin juhlaa Dubaissa (Kuva: Asian F3 Championship).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasma teki suomalaista autourheiluhistoriaa, yltämällä ensimmäisenä suomalaiskuljettajana kilpailulähdön voittoon Aasian Formula 3 -sarjassa.

Aasian Formula 3 -sarja ajetaan tänä vuonna läpi nopeassa tahdissa, sillä viisi osakilpailua ja yhteensä 15 kilpailulähtöä käsittävä sarja käynnistyi tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja viimeinen osakilpailu on edessä jo ensi viikonloppuna. Australialaista Evans GP -tiimiä edustava Patrik Pasma, 20, avasi kauden Dubaissa sijoilla 9-10-11, kun taas toinen osakilpailu Abu Dhabissa toi sijat neljä, kuusi ja 11.

Myös kolmannen osakilpailun kilpailulähdöt ajettiin Abu Dhabissa. Pasma kärsi kahdessa ensimmäisessä kilpailulähdössä keskeytyksen, kun taas kolmas kilpailulähtö päättyi oululaisen viidenteen sijaan. Tänä viikonloppuna ajettu neljäs osakilpailu toikin sitten Pasmalle kauden ensimmäisen täysosuman, kun viikonlopun toinen kilpailulähtö päättyi suomalaiskuljettajan voittoon.

Viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä neljänneksi (maalissa kolmas, mutta sai aikasakon) sijoittunut Pasma starttasi toiseen kilpailulähtöön kakkosruudusta. Pasma heitti kilpailun alkukierroksilla kovan paineen johdossa ajaneelle Kush Mainille, mutta ohitusta ei nähty. Turva-auton käytyä radalla ja poistuttua takaisin varikolle, Pasma onnistui uusintalähdössä hyvin ja nousi kärkeen. Turva-auto tuli radalle vielä toistamiseen ja nyt kilpailulähtö ajettiin sen perässä aina ruutulipulle asti.

– Olen tosi tyytyväinen tästä voitosta, sekä omasta, että tiimin puolesta. Voitto on tiimille ensimmäinen tässä sarjassa, Pasma kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Sunnuntaina ajettuun viikonlopun kolmanteen kilpailulähtöön Pasma starttasi neljännestä ruudusta ja saapui maaliin sijalla kolme. Kauden kaksi ensimmäistä palkintosijoitusta nostivat Pasman kokonaispisteissä kuudenneksi.

– Kisassa oli kyllä paljon tapahtumia! Oli punaisia lippuja ja turva-autokin useamman kerran. Meillä oli lauantain kisassa uudet renkaat ja luulen, että useimmat oli säästäneet niitä tähän sunnuntain kisaan. Kolmanteen sijaan pystyttiin näillä renkailla ja saatiin kuitenkin hyvät pisteet koko tästä viikonlopusta, tyytyväinen Pasma korosti.

Viides ja samalla kauden viimeinen kolmen kilpailulähdön viikonloppu ajetaan Yas Marinan radalla Abu Dhabissa 19.-20. helmikuuta. Pasma taistelee siellä sarjan neljännestä sijasta, piste-eron ollessa neljän osakilpailun jälkeen kymmenen pistettä. Sarjaa johtaa ylivoimaisesti ranskalainen Pierre-Louis Chovet.

Pistetilanne 12/15 kilpailulähdön jälkeen

1) Pierre-Louis Chovet (FRA) 221
2) Guanyu Zhou (CHI) 189
3) Jehan Daruvala (IND) 156
4) Isack Hadjar (FRA) 95
5) Dino Beganovic (SWE) 88
6) Patrik Pasma 85
7) Ayumu Iwasa (JPN) 74
8) Roy Nissany (ISR) 73
9) Cem Bolukbasi (TUR) 49
10) Roman Stanek (CZE) 48

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Patrik Pasman talvitauko jäi lyhyeksi – “Kilpailukykyinen tiimi ja auto”


Facebook kommentit