Patrik Pulkkinen, 16, valmiina MM-sarjaan: “Eka kisa jännittää tietenkin vähäsen”

14.3.2017 / 11:55
Patrik Pulkkinen (vas.) täyttää 16 vuotta ja on valmis ratamoottoripyörien MM-sarjaan. (kuva: Peugeot MC Saxoprint)

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyn MM-kausi 2017 starttaa Qatarista 26. maaliskuuta. Lähtöviivalle asettuu myös yksi suomalainen kuski, tänään 16 vuotta täyttävä Patrik Pulkkinen.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan osallistumiselle on 16 vuoden ikäraja. Kun kausi starttaa ensi viikon sunnuntaina Qatarin aavikolle rakennetulta Losailin radalta, on mukana täpärästi ikärajan ylittävä Patrik Pulkkinen, joka juhlii tänään 16-vuotissyntymäpäiviään. Tosin kummoisesta juhlimisesta ei voida puhua, sillä nuorukainen lentää tänään jo testihommiin Qatariin.

– Synttäreitä juhlitaan siis työn merkeissä, Pulkkinen hymähtää.

MotoGP-sarjan Moto3-luokassa Peugeot MC Saxoprint -tiimin väreissä ensi viikolla debytoiva Pulkkinen ottaa ison askeleen urallaan hyvillä mielin. Nuorukainen on päässyt talven aikana treenaamaan muun muassa jääradalla MM-sopimuksen suomalaislupaukselle järjestäneen Aki Ajon sekä Pulkkisen datainsinöörinä MM-sarjassa toimivan Niklas Ajon kanssa.

– Kauteen valmistautuminen on talven aikana sujunut hyvin, ollaan Akin, Niklaksen, Matin (Kiiveri) ja Tatun (Lauslehto) kanssa yhdessä ajettu paljon jäärataa tänä talvena ja Jyrki Louhen kanssa on harjoiteltu fysiikka- ja kuntopuolta sekä ravintohommia.

Red Bull Rookies Cupissa vielä viime vuonna kisanneen Pulkkisen sopimus Peugeot MC Saxoprint –tiimin kanssa allekirjoitettiin viime lokakuussa. Näin hän on jo ehtinyt tehdä jonkin verran yhteistyötä uuden tallinsa kanssa.

– Tiimin kanssa on helppo työskennellä, meillä on ollut hyvä ryhmähenki ja ei ole ollut vielä minkäänlaisia vaikeuksia heidän kanssaan, Pulkkinen kiittelee.

Kun nuori suomalainen asettuu ensi viikon sunnuntaina maailman suosituimman moottoripyöräurheilulajin lähtöviivalle, on hänellä vastassaan erittäin kovia nimiä. Tiimi sekä Pulkkisen taustajoukot kuitenkin korostavat, että tärkein tehtävä nuorukaiselle on hakea nyt arvokasta kokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Eka kisa jännittää tietenkin vähäsen, mutta en ota mitään ylimääräisiä paineita. Kisoihin ei ole minkäänlaista muuta tavoitetta kuin tehdä parhaani ja se riittää, Pulkkinen toteaa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit