Pelti kolisi, Trogenin taival Östersundissa päättyi semifinaaliin – “Kisa ajettu ja opiksi otettu”

8.2.2018 / 10:13
Sami-Matti Trogen vauhdissa Östersundin radalla (Kuva: Hal Ridges / RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin otteet alkuerissä enteilivät paikkaa aina finaaliin asti, mutta semifinaalilähtö RX Academyn uuden talvisarjan RX Academy On Ice avausosakilpailussa Östersundissa, Ruotsissa viime lauantaina toi kuitenkin 15-vuotiaalle lohjalaiselle pettymyksen.

RX Academyn uusi talvisarja RX Academy On Ice käynnistyi viime lauantaina Östersundissa, Ruotsissa ja avausosakilpailun voitosta lähti taistelemaan 10 kuljettajaa kuudesta eri maasta. Suomesta mukana oli neljä kuljettajaa ja yksi heistä 15-vuotias Sami-Matti Trogen, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa rallicrossissa talviolosuhteissa.

Trogenin osalta kolme alkuerää toivat sijat kolme, yksi ja neljä, eli mukaan mahtui myös yksi erävoitto.

– Oli mahtavaa päästä taas ajamaan kilpaa. Alkuerissä piti vähän hakea sitä lähtöä, olihan se aika vaikeaa, mutta toisessa startissa onnistuin hyvin, Trogen kertaa kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Kahdesta semifinaalilähdöstä Trogen asettui ensimmäiseen yhdessä Oliver Bennettin, Marat Knyazevin, Oliver Solbergin, sekä Marko Murun kanssa. Heti startti tarjosi dramatiikkaa.

– Ajattelin, että lähtöpaikka on hyvä, mutta ei. Takarivi tuli muutaman metrin ajon jälkeen rinnalle ja sujahti ohi. Jäätiin Oliverin (Solberg) kanssa siihen katselemaan, kun toinen Oliver (Bennett) puhalsi “piikkiin” ja karkuun. Ekassa mutkassa kolahti, kaveri tööttäsi takakulmaan niin, että lokasuoja taittui kiinni renkaaseen ja meteli hytissä oli melkoinen. Olin kuitenkin toisena ja kiinni finaalipaikassa.

Kun viimeinen kierros käynnistyi, oli Trogen kolmantena ja menossa viimeisenä kuljettajana ensimmäisestä semifinaalilähdöstä finaaliin. Viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa Solberg kuitenkin lähti yrittämään ohitusta Trogenista ja onnistuikin siinä. Ja jälleen pelti kolisi, aivan kuten startissa.

– Solberg oli käynyt ajamassa “jokerin” ekalla kierroksella ja itselläni se jäi viimeisen varaan. Se meni ihan ok, mutta kierrosajat eivät olleet niin hyviä kuin alkuerissä, joten jäin siinä samalla kolmanneksi ja Solberg oli aivan takaluukussa kiinni. Viimeiseen mutkaan tultaessa pidin aivan sisälinjan, mutta se ei auttanut. Solberg antoi kunnon paineen, veti aidolla crossityylillä kylkeen ja ohi. Kyllä siinä vähän taisi juhlavia sanoja putkahtaa suusta ja hetken kypärän alla keitti, Trogen myöntää.

Sarjan pistejohdossa avausosakilpailun jälkeen on toiseksi ajanut Joni Wiman, joka keräsi kilpailun eri vaiheista yhteensä 33 pistettä. Trogenin sijoitus on kuudes ja pisteitä kasassa on nyt 19. RX Academy On Ice -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Höljesin legendaarisella rallicross-radalla Ruotsissa tulevana lauantaina, 10. helmikuuta.

– No, kisa on ajettu ja opiksi otettu. Nyt katse on jo suunnattu seuraavaan, siellä vedetään kovemmalla “atakilla”, Trogen päätti.

Lue myös! Syversen yllätysvoittoon RX Academyn jääsarjan avauksessa (4.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit