Pensaan mestaruushaaveet menivät kaatoon, pronssia tuli – “Reilu pari minuuttia hukkui”

10.10.2018 / 16:11
Jere Pensaan Renault näytti ulosajon jälkeen tältä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Laihian Urheiluautoilijoita edustavat Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi olivat tiukan paikan edessä rallin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Turun ja Salon ympäristössä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. V1600-luokan voitto olisi taannut kaksikolle luokan mestaruuden. Muilla sijoilla oli tarjolla pronssimitali.

Tehtävään tuli lisähaastetta, kun Jere Pensas kippasi Renault Megane Coupen katolleen rallin toisella erikoiskokeella. Renaultin takapää sai rytäkässä uusia Coupe-muotoja, mutta auto säilyi muuten ajokuntoisena ja ralli jatkui.

– Paikka oli sellainen tiukka vasen ja mutkan takana pelto. Jarrutuksesta auto luisui ojaan ja siitä kerran katon ympäri. Turvakaarien takaa katto painui kasaan ja takalasi hajosi. Ihme kyllä mitään isompaa vahinkoa ei tullut. Reilu pari minuuttia siinä hukkui ennen kuin pääsimme jatkamaan, Pensas kertasi tapahtunutta.

Avauspäivän kolmen erikoiskokeen jälkeen toisena kisapäivänä oli jäljellä viisi erikoiskoetta. Ajamalla Pensaalla ei ollut mahdollisuutta voittoon, mutta kaikki mahdollisuudet piti ottaa huomioon.

– Lähdettiin menemään omaa reipasta vauhtia, sillä koskaan ei voi tietää mitä rallissa tapahtuu itselle tai muille. Parilla pätkällä ehdimme pohja-aikaan, mutta varmaan sillä viimeisellä pätkällä voittoon ajanut Jani Lahtinen jo varmisteli. Olihan hänellä reilu kahden minuutin johtoasema, Pensas muistutti.

Rallisprintistä pari viikkoa sitten V1600-luokan mestaruuden jatkoksi nyt luokan pronssimitalin rallin Suomi Cup -sarjasta saavuttanut laihialainen oli tyytyväinen sijaansa, vaikka kirkkaampaakin oli tarjolla.

– Kun lähdimme mukaan sarjaan vasta kauden toisesta osakilpailusta emme edes haaveilleet, että loppukaudesta olisimme mukana mestaruustaistossa. Vuoden aikana olemme kuitenkin menneet kehityksessä eteenpäin isoin askelin. Ei kai sitä ihan huonolla ajolla voi mitalia tulla, Pensas järkeili.

– Iso kiitos menestyksestä menee Jouni Saarijärvelle, joka kartturin paikalta on vankalla kokemukselle koulinut minua paremmaksi kuljettajaksi. Mitalista on kiittäminen myös yhteistyökumppaneita ja oman tiimin porukkaa, Pensas päätti.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit