Perustukset Rovanperän Toyota-tulevaisuudelle luotiin jo 2016 – “Hänessä on jotain erityistä”

27.11.2019 / 15:42
Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Tommi Mäkinen ja Kalle Rovanperä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä liittyy Toyotan rallitalliin kahden vuoden sopimuksella.

Rallimaailman ehdottomasti kiinnostavin nuori kuljettaja viime vuosina on ollut puuppolalainen huippulupaus Kalle Rovanperä, 19, joka nuoresta iästään huolimatta on jo päässyt lajin parissa pitkälle ja saavuttanut menestystä. Spekulointia sen osalta missä ja milloin Rovanperä tekee debyyttinsä WRC-auton ratissa kilpailujen osalta, on nyt tiedossa. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen avaavat kilpailukauden 2020 Monte Carlossa, Toyotan WRC-autolla.

– Olen todella innoissani saadessani liittyä Toyotan talliin. Tottakai jokaisen nuoren rallikuljettajan tavoitteena on hypätä WRC-autoon ja nyt se mahdollisuus on edessä minun kohdallani. On ollut upeaa nähdä kuinka Tommi (Mäkinen) on luottanut minuun koko ajan sen jälkeen, kun testasin Toyotaa pari vuotta sitten, Rovanperä hehkuttaa.

Kun Rovanperä pääsi poikkeusluvalla osallistumaan 16-vuotiaana Mikkelin SM-ralliin helmikuussa 2017 ja ajoi tuossa kilpailussa sensaatiomaisesti yleiskilpailun ylivoimaiseen voittoon, viimeistään siinä kohtaa Rovanperän nimen tiesivät jokainen rallia seuraava taho, niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Kun vielä “puskaradio” oli jo tuolloin rummuttanut Rovanperän vuonna 2016 suorittamia onnistuneita testejä Toyotan WRC-autolla, oli lähitulevaisuus kirjoitettu tähtiin jo hyvissä ajoin.

– Olen tuntenut Kallen siitä asti, kun hän oli erittäin nuori ja on aina ollut täysin selvää, että hänessä on jotain erityistä. Kallella on vielä paljon opittavaa, mutta uskon, että hän on valmis ottamaan tämän askeleen nyt, Mäkinen vakuuttaa.

Toyota ei Rovanperän perheelle ole mikään vieras merkki rallien osalta, ajoihan Kallen isä Harri Toyota Corolla WRC -autolla Suomen MM-rallissa vuonna 2000 yleiskilpailussa kolmanneksi, pari kuukautta ennen Kallen syntymää. Ensi kauteen Rovanperä lähtee vyöllään 20 MM-rallin kokemus ja noista 20 MM-rallista luokkavoittoja (WRC2, WRC2 Pro) puuppolalainen nappasi komeat kahdeksan.

– Ensi vuosi tulee olemaan melko vaativa, suurimpina haasteina uuden auton opettelu ja myös uusien osakilpailujen oppiminen. Varmasti alussa kyse on vain siitä, että opettelen WRC-auton niksejä, vauhti ja kaikki muu tulee sen myötä. “Seb” (Sebastien Ogier) ja Elfyn (Evans) tulevat varmasti olemaan hyviä tallikavereita minulle, koska heiltä löytyy paljon kokemusta. On niin paljon asioita mitä voin heiltä oppia, Rovanperä muistuttaa.

Rallin MM-sarjan kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu ajetaan perinteiseen tyyliin Ranskan Alpeilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Rovanperä on aiemmin urallaan osallistunut Monte Carlon MM-ralliin kaksi kertaa, vuosina 2018 ja 2019, WRC2- ja WRC2 Pro -luokassa.

Lue lisää! Toyota julkaisi ensi kauden kuljettajansa – Rovanperä hyppää WRC:n rattiin (27.11.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit