Petri Haavisto katkaisi BMW Xtreme -luokassa Andre Kiilin voittokulun – “Hyvällä lähdöllä kärkeen”

4.6.2017 / 17:04

[ A- ] / [ A+ ]

Hämeenlinnan Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailun toinen kilpailupäivä sunnuntaina oli BMW Xtreme Race -luokan osalta pitkästä aikaa sinivalkoista juhlaa. Viron Andre Kiil hallitsi luokkaa lauantaina, mutta sunnuntaina palkintokorokkeella oli täysi suomalaismiehitys.

Kärkipaikan sunnuntain kestävyyttä kysyvässä 45 minuutin lähdössä nappasi FTCC-sarjan ulkopuolelta Petri Haavisto (HoMK/UA).

– Aika mukavasti tuli voitto tänään. Pääsin hyvällä lähdöllä heti kärkeen ja sen jälkeen sai alkaa keskittyä omaan ajamiseen, kun näki etteivät kaverit ole heti ihan kontissa kiinni. Tietysti punaiset liput ja uusintalähtö aiheutti hieman ihmetystä, siinä joutui taas uudelleen skarppaamaan aika kovasti. Pääsin siitä kuitenkin mukavasti taas liikkeelle ja sama homma jatkui loppuun asti. Sain jollakin tavalla pidettyä vehkeet radalla, ainakin suurimmalta osin, virnisti Haavisto maaliintulon jälkeen.

FTCC-sarjapisteet kerääntyivät toiseksi tulleiden Miikka Mäkelän (OFK-125) ja Marko Vähämäen (UAU) taskuihin.

– Lähtö oli hieman takkuinen, jäin vähän sutimaan ja molemmin puolin tuli autoa ohi. Onneksi sai taisteltua kakkossijan takaisin. Andre Kiil tuli kovaa takaa ja ehkä vähän syöksyi ohitukseen. Kiil osui takakulmaan, jolloin takarengas meni hieman solmuun. Oli hieman vaikeuksia ajaa loppuosuus, mutta onneksi sai pidettyä sijoituksen ja ajettua kakkospaikalla vaihtoon, kertaili Vähämäki ensimmäisen osuuden ajoaan.

– Sen verta sain säännösteltyä renkaita, että Huhtala pysyi takana. Saatiin korjattua hyvin pisteitä, mikä olikin päivän tavoite. Kovasti yritetään jatkossa taktikoida, että päästäisiin lähtemään kisoihin hyvistä asemista, Mäkelä summasi toisen osuuden kulkua.

BMW Xtreme ja viikonlopun 3. kilpailulähtö

1) Petri Haavisto 45.13,193
2) Marko Vähämäki / Miikka Mäkelä + 10,677
3) Juha Huhtala + 11,915

Lähde: FTCC:n tiedote
Kuva: BaTCC


Facebook kommentit