Petter Solberg: ”Mitä? Schancella on 10 voittoa!”

28.5.2016 / 08:31
Petter Solberg elementissään kansaa villitsemässä. MM-rallicrossia ajetaan tänä viikonloppuna Englannissa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Petter Solberg lähtee melkoisella tarmolla viikonlopun kisaan Englannin Lydden Hillissä.

Englanti on norjalaiskuskille kuin toinen koti. Hän ajoi ralliurallaan 11 kautta brittitallin autolla (Ford ja Subaru) MM-sarjaa. Lisäksi vuodesta 1999 alkaen Solbergilla oli brittikartanlukija aina MM-ralliuransa loppuun asti.

– Voitin ensimmäisen MM-rallini täällä (Englanti), voitin maailmanmestaruuteni täällä, olen voittanut MM-rallin täällä neljä kertaa ja viime vuonna voitin MM-rallicrossinkin, Solberg muistelee tallinsa tiedotteessa.

– Ehkä minä olen vähän britti.

Rallicrossia oman tiiminsä Citroenilla ajava Solberg kaivaa Lydden Hillin alla lisää tilastofaktoja kypärästään.

– Legendaarinen Martin Schance voitti Lydden Hillissä 10 kertaa. Hän sai aikanaan minut innostumaan rallicrossista. Mitä, 10 voittoa täällä? Ja minä yritän nyt toista voittoani, Solberg miettii.

Solberg on MM-sarjan pisteissä toisena. Hän menetti kärkipaikkansa edellisessä osakilpailussa Belgiassa, ja aikoo nyt hyökätä takaisin omalle paikalleen ykköseksi.

– Menetin johtopaikkani MM-sarjassa pitkään aikaan, itse asiassa kahteen vuoteen. Haluan paikkani takaisin, mies innostuu.

– Olemme löytäneet autoon lisää vauhtia. Meillä on muutamia päivityksiä autossa ja moottorissa. En kerro mitä ne ovat, Solberg sanoo.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Heikkinen palaa parrasvaloihin ja Grönholm pistejahdissa


Facebook kommentit