Petter Solberg NRK:lle: “Grönholm saa tukea Hyundailta ensi vuonna”

24.10.2018 / 08:28
Niclas Grönholm Latvian MM-osakilpailussa syyskuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari ja Volkswagenin tehtaan tuella MM-sarjassa omaa tiimiään pyörittävä Petter Solberg sanoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa, että Marcus Grönholmin GRX Taneco -tiimi tulee saamaan ensi vuonna tukea Hyundailta.

Marcus Grönholm toi tänä vuonna rallicrossin MM-sarjaan mukaan kaksi Hyundain i20 Supercar -autoa, mutta rallin kaksinkertainen maailmanmestari on useaan otteeseen korostanut ettei Hyundain tehdas tue hänen omistamansa GRX Taneco -tiimin toimintaa. Grönholm kertoi UrheiluUutiset.comille Norjan Hellissä kesäkuussa, että neuvotteluita kauden 2019 osalta on Hyundain kanssa kuitenkin käyty.

Rallicrossin MM-sarja koki taannoin kaksi merkittävää ilmoitusta, kun ensin Audi ilmoitti vetävänsä tukensa pois Mattias Ekströmin pyörittämän EKS RX -tiimin toiminnasta ensi kaudesta eteenpäin ja tämän jälkeen Peugeot puolestaan ilmoitti, että ei tule jatkamaan MM-sarjassa enää ensi kaudella.

– He (Peugeot) eivät pelkästään vetäydy pois MM-sarjasta, vaan he sulkevat koko moottoriurheilusta vastaavan osastonsa. Joten kyseessä ei ole pelkästään rallicross, rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari ja PSRX Volkswagen Sweden -tiimin omistaja Petter Solberg sanoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Audin ja Peugeotin jäädessä pois MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen, tulee kuljettajamarkkinoilla olemaan loppuvuoden aikana tungosta. Ekström on suuntaamassa johtotehtäviin DTM:n puolelle, kun taas Andreas Bakkerud, Sebastien Loeb, sekä Hansenin veljekset Timmy ja Kevin joutuvat toteamaan jäävänsä tämän kauden jälkeen työttömäksi rallicrossin MM-sarjan ja tehtaan tukeman tiimin osalta.

– Olen keskustellut useaan otteeseen Loebin, Hansen Motorsportin ja Marcus Grönholmin kanssa. Grönholm saa tukea Hyundailta ensi vuonna ja sekä Loeb, että Hansenit tulevat saamaan autot Peugeotilta, Solberg paljastaa.

Näin ollen Peugeotin kilpailutoiminta olisi palaamassa takaisin Hansen Motorsportin yksityistiimin haltuun, aivan kuten se oli ennen kuluvaa kautta, kun Peugeot päätti satsata rallicrossin MM-sarjaan tosissaan. Mielenkiintoisin Solbergin paljastuksista on kuitenkin ehdottomasti Grönholmin tiimin saama tuki Hyundailta ja ennen kaikkea millaisesta tuesta tulee olemaan kyse. Muutama ulkomainen rallicross-media ehti jo julistamaan sosiaalisessa mediassa, että Hyundai olisi rallicrossin MM-sarjassa ensi kaudella mukana tehdastiiminä.

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Etelä-Afrikassa marraskuussa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit